unspecified

Je zult het bijna niet geloven, maar dat alles is zelfs binnen 10 kilometer van elkaar. Scheelt je een hoop reistijd. Nee, ze hebben de Zwitserse bergen niet naar Tsjechië verhuisd of een miniatuurwereld van Venetië gemaakt. Over de vulkanen hoef je je ook geen zorgen te maken, die zijn al lang niet meer actief. Ik heet je welkom in Boheems Zwitserland (Noord-Tsjechië).

unspecified

Boheems Zwitserland is een natuurgebied in het noorden van Tsjechië net over de grens van Duitsland. Het gebied ligt ver van Zwitserland, maar het heeft zijn naam te danken aan schilders die dit gebied op Zwitserland vonden lijken dankzij de steile wanden en diepe kloven. Vanaf de kleine stad Hrensko wandel je zo het met een EDEN award bekroonde natuurpark in. In de Edmund kloof wordt het zo smal dat je te voet niet meer verder kan, hier staan gondeliers op je te wachten. Met een lange stok duwen ze de gondels voort. Nét Venetië alleen dan zonder een kop koffie voor 10 euro.

Naamloos

Deze bijzondere omgeving is ontstaan door vulkanen en een ondiepe zee. Als je na een flinke klim uit een van de kloven bent gekomen, wacht je een uitzicht over oude vulkanen. De miljoenen jaren oude zee zorgt voor bijzondere steenformaties: denk aan torens, bruggen en poorten. Denk niet aan bruggetjes of torentjes, nee geen verkleinwoorden, dit is een echte mystieke wereld. De enorme Pravickapoort is het boegbeeld van deze mystiek, zie hieronder waarom…

unspecified

Oke nog eentje dan, omdat ‘ie zo mooi is.

713203

Dit nationale monument is de grootste natuurlijke rotsbrug van Europa. Erop lopen is overigens niet de bedoeling, onder de brug kan je wel terecht voor een kop koffie. Laat ons weten waar je op mooiere plekken een koffie hebt gedronken. Wanneer het stil blijft in de reacties weet ik dat er geen mooiere plek dan hier bestaat ;).


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

2 reacties

Gesloten voor reacties.