zinal1504

De remontées mechaniques (liftmaatschappij) van Grimentz-Zinal doet een leuk gebaar: gratis skipas op de laatste skidag van het seizoen. Komende zondag is het zover. Ik moet er helaas bij zeggen dat ik er niet voor in de auto zou gaan zitten. Er staat namelijk regen op het programma komend weekeinde. Nee dan vandaag! Yummie!

mega_grimentz-zinal_sorebois1504

Op dat terras zou ik ook wel willen zitten. Ware het niet dat het in de Lage Landen vandaag minstens net zo mooi is.

gratis-skipas-grimentz-zinal

En die pistes van Sorebois liggen er natuurlijk perfect bij nog… sneeuwzekerheid is gewoon een vaste factor in het Val d’Anniviers en al helemaal achter in het dal waar de prachtige dorpen Zinal en Grimentz liggen.

grimentz1504

Ja en vooral in de zomer is het hier ook prachtig! Schitterende wandelingen zijn mogelijk… wie oriënteert zich op een zomervakantie in Zwitserland?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.