Hoe mooi! Het schitterende hotel Walserhuus bij Davos is al bedolven onder een dikke laag sneeuw. Op 1860m. Ik zou zeggen bekijk hun website eens. Wat een mooie plek. Maar heel Zwitserland is wit zowat.

En het westen van Oostenrijk ook al voor het vallen van het duister…

Zoals in Lech… wat een gigantisch licht trouwens? Wat is dat voor een bouwproject of zo?

Eergisteren is mooi voor de sneeuw uit de sneeuwmeter op het Furkajoch weer geplaatst. Aart spotte het en op foto-webcam kun je zo terugzoeken hoe het ding er is gekomen. Nou één dagje mooi weer had het ding… en toen…

… regen en die ging vanaf 9.50u zo aan de camera kleven dat we nu niets meer zien daar. Nou het is ook echt afgelopen hier in Oostenrijk tenminste het seizoen. Niet in het Walserhuus… dat is 365 dagen per jaar open. Het is gewoon een soort eindstemming nu… ook met Corona. Duitse minister geeft nu al negatief reisadvies voor de hele winter. Nu ja…

In Oostenrijk sneeuwt het nog tot morgenavond. EInd evan e maand dan nog en neerslagpiek met een bijna 1000m hogere sneeuwgrens. Dan ineens weer 3 hele mooie dagen… en dan weer herfst!

Hier de kaart voor de mooie dagen begin oktober. Maar voor het zover is ….

… valt er tot morgenavond nog 20cm langs de hoofdkam in Oostenrijk. Je moet van deze getallen al 20cm aftrekken voor wat er al gevallen is.

Voor de Franse Alpen en Zwitserland zien we idiote sneeuwhoogtes. Dat is daar in het hooggebergte inderdaad. Boven 2500m gaat echt serieuze sneeuw vallen. Sneeuw die misschien de winter wel gaat halen op die hoogte.

Het ensemble voor het Frans-Zwitsers-Italiaanse drielandenpunt. De Mont Blanc dus.

Dus inderdaad! Een nieuwe versie van het model met nu 31 leden waaronder de controlerun! Leuk om te kijken of GFS daarmee en met andere “verbeteringen” ook echt beter geworden is. Resolutie helpt natuurlijk.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

7 reacties

Gesloten voor reacties.