Nou de winter in de Alpen is gekomen. Het heeft vannacht tot beneden gesneeuwd. En de winnaar is? Zwitserland! Je hebt van die momenten dat het in het westen in de Franse Alpen wat te warm is, in Oostenrijk te droog en Zwitserland wint. Ja en bijna altijd in zo’n situatie doet Vorarlberg en de Arlberg en ook het Paznauntal in Oostenrijk nog heel mooi mee. Laten we genieten van de beelden …

De onderste schitterende foto is Arosa.

Zelfs de Jura is wit geworden.

Natuurlijk kijken we ook even in de andere Alpenlanden. Niet de meste sneuw maar wel de mooiste kiek komt uit Meribel in de Trois Vallées.

In Italië kijken we naar Livigno. Nice.

In Oostenrijk geeft de onlangs geplaatste sneeuwmeter op het Furkajoch zijn eerste 15cm aan.

Mijn geliefde Berghotel Rudolfshütte is een plaatje. Maar nog gesloten natuurlijk.

En St. Anton geeft al erg veel zin om te gaan skiën.

Kalverliefde in het Kleinwalsertal.

En het is niet voor het laatst. Er komt nog eens sneeuw langs. De grafiek is zo in de buurt van Liechtenstein op 1600m. Even fors koud ook. Vrijdag 5 november ga ik zeker de gletsjer op. Sinterklaas komt een maand te vroeg. Daarna?

Al 5 modelruns op rij produceert het GFS-model hogedruk met de kern op of bij de Lage Landen. Afgezien van ochtendmist gaat het een zeer fraaie periode worden waarbij Moskou al de winter in gaat maar Europa nog even pas op de plaats maakt.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Tjeerd · 3 november 2021 op 19:48

Mooi bericht weer Hajo!
Hans ter Braak woont daar mooi in het Kleinwalsertal.
Nooit geweest, toch eens heen gaan.
Wanneer opent de Rudolfshutte?
Wij waren daar afgelopen zomer.Toen was het er al prachtig.

Gesloten voor reacties.