Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Zware buien en zwoel warm

check ook eens

17 Reacties

 1. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Jeroen, Hajo en team, 17 juli op BBC TWO:
  http://www.bbc.co.uk/programmes/b04b763n

 2. Jannes schreef:

  Bij ons stond alles blank! Complete dorpen onder water, riool kon het niet meer aan. Heb vanaf 8 uur aan één stuk door rommel gehoord, bizar gewoon… Heb nog geen beeldmateriaal, maar geloof dat er genoeg filmpjes en foto’s van het leed zijn.

  Wat me opvalt is dat wanneer het onweer uit het oosten komt dit altijd veel feller uitpakt dan de voorspellingen… Waarschuwingen zijn altijd veel heftiger bij onweer uit het westen/zuiden, terwijl het dan vaak tegenvalt. Nu waren en nauwelijks waarschuwingen (knmi, nos) en het ging helemaal mis op meerdere plekken!

  • Jeroen Elferink schreef:

   Begrijp volledig wat je bedoelt Jannes, en je hebt deels ook gelijk. Maar dit type onweer (pulse storms) zijn helaas moeilijk voorspelbaar, daarnaast geeft deze type bui nooit zware hoosvormingen. Anders is dat vaak met buien vanuit de Zuidwest hoek. Deze trekken vaak veel sneller over het land, en zijn veel dynamischer. Dit zijn ook meestal de buien die windhozen en tornado’s veroorzaken. Daarnaast is het zo dat bij pulse storms de onweersontladingen vaak meer van wolk tot wolk georiënteerd zijn en inslagen minder vaak voorkomen.

   Dit alles wordt meegenomen in het overwegen van waarschuwingen van bijv. het KNMI. Maar gisteren zaten we er natuurlijk wel flink naast ! Ook ik had niet verwacht dat de buien nog zo gingen activeren op de late avond en vooral nacht…

 3. Jeroen Elferink schreef:

  Ik heb trouwens nog 11 fotos openbaar gezet op mijn facebookpagina voor de liefhebber 🙂
  https://www.facebook.com/jeroen.elferink/media_set?set=a.10203595169754054.1073741854.1659947274&type=1

 4. Marcel schreef:

  Vanaf gisteren einde van de middag was het goed zichtbaar, vanaf mijn balkon op 4 hoog in Amersfoort, dat er zich kn de omgeving onweer aan het ontwikkelen was. Grote hoge wolken ontwikkelde zich razend snel en de hele avond was er gerommel te horen en soms kon ik ook de flitsen in de wolken zien terwijl bij ons toch echt de zon nog scheen. Vannacht om 2u was het dan toch echt raak met flinke regen en onweer en de bui een flinke koele wind. Ben benieuwd wat vandaag gaat brengen.

 5. Afgelopen nacht omstreeks 04u00 een eerste donderslag gehoord, meteen wezen kijken en zag het in de verte bliksemen.
  Was raar want het leek vlakbij te zijn maar was toch nog ver verwijderd. Heb een uurtje gewacht in de hoop enkele beelden te kunnen schieten maar helaas, lucht zat werkelijk potdicht (soort van nevel of mist) waardoor het effect van bliksems helemaal verloren gaat.
  Momenteel voor de vierde dag op rij een dikke grijze soep, alles zit potdicht en al vier dagen geen streepje zon gezien. Een mens wordt er moedeloos door.
  Temperatuur doet het ook niet bijster goed, we halen amper 17°C, binnenshuis 19.8°C
  Prachtige foto’s maar lelijke gevolgen :
  http://www.wzforum.de/forum2/read.php?8,2899326
  (had de link al een keer gepost maar kon het laten omdat ie zo mooi is…) 😀

 6. Spyfromthesky schreef:

  Of het op termijn weer warmer zou worden?! Allemaal denk ik hoogst onzeker. Ik denk gemiddeld wel redelijke temperaturen met her en der een buitje.

  En wordt het warm, dan voor een hele korte duur. Noem het maar meander warmte.

  Spyfromthesky

 7. Robin schreef:

  Wauw wat een verhalen!
  Ik heb prima geslapen en klap noch druppel gehad. Nu dreigt het een beetje, we zien wel.
  Lelystad is duidelijk minder onweersgevoelig dan Zwolle!

 8. Robin schreef:

  Ha! Nu hebben wij ook een flinke bij gehad, doet Lelystad weer een beetje mee 😉

 9. Robin schreef:

  bij moet natuurlijk bui zijn…..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.