Terwijl wij hier ons opmaken voor tropische hitte is het aan de andere kant van de wereld helemaal mis. Een depressie boven Nieuw-Zeeland zorgt daar voor extreme regenval, zware windstoten en overstromingen. In Christchurch is al meer dan 90 mm regen afgetapt terwijl 60 mm normaal is voor de hele maand juni. Wegen zijn afgesloten en scholen zijn dicht. De Otago rivier is overstroomd. Lees het hier en hier
Achter de depressie stroomt later vandaag koude lucht uit Antartica het zuiden binnen en dan kan men zich op gaan maken voor de ergste sneeuwval in 20 jaar. Sneeuw is tot in de dalen mogelijk en er zijn diverse waarschuwingen uitgegeven voor het verwachte noodweer. Daar zullen we later wel meer over horen.

Goed om eens te kijken hoe de weermannen het doen aan de andere kant van de wereld. Ik denk dat jullie de uitleg wel begrijpen.


Leuk om te lezen dat er volgende week weer diverse skigebieden opengaan. Sneeuw ligt er dan genoeg dankzij deze koude uitbraak. Lees het hier.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

18 reacties

Gesloten voor reacties.