Zürs Arlberg wit maar nog niet klaar voor wintersport

Klik voor grotere afbeelding

Het spits is afgebeten. We hebben een witte webcam. Dat we daar al blij mee moeten zijn zeg. Wat een seizoenstart. Maar goed: Zürs am Arlberg doet het hem toch maar weer. Op 1700m ontwaakt het dorp vanochtend wit. Een dun laagje. Op onze sneeuwradarpagina kun je doorklikken naar de radars in alle wintersport regio’s. We zien vanochtend de neerslag vooral in de Vorarlbergse Staulagen en op de Arlberg (klik voor radar).

White out
Kleinwalsertal begint wit te worden (zie hier) en ook fraai is de white-out op de cam op de Säntis, de hoogste berg van Noordoost-Zwitserland. In de Franse Alpen en West-Zwitserland is nog niet veel gevallen. De neerslag heeft gistermiddag en -avond lang in de Zwitserse laagvlakte gehangen. In Oostenrijk sneeuwt het vandaag nog wat door. Vanavond arriveert in de hele Alpen een breed front waarbij de sneeuwgrens stijgt naar 2000m in de West-Alpen en 1800m in de Oost-Alpen.

Gooi in de reacties op dit bericht de plekken waar jij mooie webcams ziet… post de plaatjes op facebook!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.