Zürs Arlberg wit maar nog niet klaar voor wintersport

Klik voor grotere afbeelding

Het spits is afgebeten. We hebben een witte webcam. Dat we daar al blij mee moeten zijn zeg. Wat een seizoenstart. Maar goed: Zürs am Arlberg doet het hem toch maar weer. Op 1700m ontwaakt het dorp vanochtend wit. Een dun laagje. Op onze sneeuwradarpagina kun je doorklikken naar de radars in alle wintersport regio’s. We zien vanochtend de neerslag vooral in de Vorarlbergse Staulagen en op de Arlberg (klik voor radar).

White out
Kleinwalsertal begint wit te worden (zie hier) en ook fraai is de white-out op de cam op de Säntis, de hoogste berg van Noordoost-Zwitserland. In de Franse Alpen en West-Zwitserland is nog niet veel gevallen. De neerslag heeft gistermiddag en -avond lang in de Zwitserse laagvlakte gehangen. In Oostenrijk sneeuwt het vandaag nog wat door. Vanavond arriveert in de hele Alpen een breed front waarbij de sneeuwgrens stijgt naar 2000m in de West-Alpen en 1800m in de Oost-Alpen.

Gooi in de reacties op dit bericht de plekken waar jij mooie webcams ziet… post de plaatjes op facebook!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.