Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Zuivere Arctische uitbraak biedt zicht op Witte Sinterklaas

check ook eens

39 Reacties

 1. Berhus schreef:

  Bring it on! Zijn de eerste effecten van SSW zichtbaar op de kaarten?

 2. Karin Singeling schreef:

  Zou leuk Sinterklaascadeautje zijn, witte sneeuw. Iedereen blij .

 3. Hans schreef:

  Interessante kaarten vanochtend. Zeker zo interessant vind ik op kortere termijn ICON, UKMO en GEM want die drukken het lagedrukgebied vanaf 144h meer naar het zuiden over Bretagne waardoor er meer opties open liggen voor een NW/N stroming. Dit laten EC en GFS helaas (nog) niet zien. UKMO niet verder kijkend dan 144h…
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574326879.png[/img]

  …en GEM 180h…

  • Hans schreef:

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574327097.png[/img]…

   ..en GEM 222h…

   • Hans schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574327165.png[/img]

    • Jorne schreef:

     Het GEM heeft na vorig seizoen zo weinigvertrouwen bij mij… Vaak superextreme kaarten, zowel de winterse als zomerse kant op. Nee GEM neem ik helaas niet meer serieus hoe mooi ze ook zijn, gelukkig laat UKMO ook een soortgelijke opbouw zien, goed bezig Hans!

     • Martijn sonnenberg schreef:

      icon en ukmo waren vorige winter uiterst stabiel en redelijk betrouwbaar

     • Hans schreef:

      Dat ben ik met jou eens Jorne vwb GEM, sporadisch (afgelopen winters) dat deze het op lange termijn goed had.

 4. Ronski schreef:

  More of these!!!

 5. winterweer schreef:

  Heerlijk, zo vroeg al winterse hoop. Belooft wat ๐Ÿ™‚

  • Patrick schreef:

   Beloofd juist niks . Hoop , ja dat wel maar we weten dat deze hoop heel dikwijls niet uitkomt, dus ik kijk er niet naar en zie wel wat er komt .

 6. Jorne schreef:

  We zouden trouwens bijna vergeten dat er komende week nog een meter sneeuw neerdaalt vanaf zo’n 1600m op de Frans-Italiaanse grens!

  We zijn ook verwend ๐Ÿ˜‰

  Skigebieden als Tignes, Valtho en Valfrejus pakken hier traditioneel wat van mee, hoofdprijs zal zijn voor Sestriere of Aosta ofzo.
  Het wordt weer webcam checken!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574353396.png[/img]

 7. Spyfromthesky schreef:

  Vandaag toch ook weer een erg frisse dag. Leuk eigenlijk dat kou vanuit het Zuidoosten binnensijpelend zijn weg goed vindt in de zuidelijke delen van L.L. Actueel grondtemperaturen in Limburg alweer 3,5 onder nul.

  Best vreemd de aankomende verzachting die mogelijk pas zondag echt goed zal plaatsvinden en dat al echte kou niet ver uit de buurt zit.

  En ja, we gaan door de verzachting heen. En ja, daarna gaan de spreekwoordelijke weergoden dobbelen of we de kou in gaan of niet. De uitkomst is gewis onzeker.

  Maar er is hoop voor de L.L. winterliefhebber. Ondanks de aankomende verzachting a.s zaterdag ga ik denk ik mijn winterbanden erop leggen, een beetje afhankelijk hoe de weerruns a.s. zaterdag zijn.

  Spyfromthesky (Arnold)

 8. Martijn sonnenberg schreef:

  Groot verschil al volgende week in de model runs. Gfs hoofdrun laat de depressie kern amper uitzakken pp +144h en brengt de Alpen in de west-/zuidwestelijke stroming van de straalstroom. Vervolg blijft daarna relatief warm. EC hoofdrun heeft daar de kern al iets oostelijker en een stuk zuidelijker. Gevolg is op +144 zuid fohn over de Alpen, maar dit slaat kor daarna met doorschuiven depressie om in een noord stroming met een koude stuwing in de daarop volgende dagen en een hoog rond het ver koninkrijk. Ben benieuwd

 9. Robert schreef:

  @all, al jaren kom ik vanaf oktober op deze site (zijdelings in de zomer) en verheugde me elke dag op de weerberichten/meteofiction en actuele situaties, al dan niet in de LL of de wintersportgebieden. Dit pleziertje is me sinds afgelopen winter een beetje tegengevallen. Waar er vaak over de +100 reacties gegaan werd met velerlei leuke reacties (rijmpjes met Sint bijv.), is het nu vaak een forum voor klimaatdiscussies en weinig enthousiasme geworden. Ik ben mij ervan bewust dat dit mijn constatering is en er lotgenoten zijn die hier anders over denken…maar kom op, er is toch veel verandert in toch wel korte tijd…
  Nog steeds hoop ik elke dag weer de passie te zien op deze site van enthousiaste weer-mannen/vrouwen/genderneutralen (tsja…) maar elke dag neemt mijn interesse af โ˜น๏ธ. Deze site onderscheidde zich juist van andere sites (copy/paste (no hard feelings)). Misschien moet het zo zijn, maar het zou fijn zijn als dit op een bepaalde manier toegelicht zou worden.

  Nu ik het zo teruglees, toch een heel verhaal…laat maar zien dat ik een die-hard Wintersportweerman Fan ben

  Cheers!

  • Aart schreef:

   @Robert. Lees dit bericht van Hajo van een jaar geleden (nog eens); https://wintersportweerman.nl/reactie-op-frederics-en-leos-vertrek/
   Hajo, Jorne, Wijnand en diverse reageerders doen hun best om regelmatig over het (winter)weer te berichten. Misschien wat minder frequent dan voorheen, maar persoonlijk vind ik dat geen probleem. Kan het anders toch niet bijhouden ๐Ÿ™‚
   Daarbij, door het al jaren volgen van deze site, is zelf een ensemble genereren op Meteociel.fr niet zo moeilijk. Ook wxcharts.com geeft mooie kaarten/grafieken/animaties. Voor de diehards is natuurlijk wetteronline.de de site, maar voor de echte profi kaarten heb je een abo nodig. Of ik doe iets niet goed ๐Ÿ™‚ .

   Het zou raar zijn als de klimaatdiscussie hier niet de revue zou passeren. Dat die discussies soms wat uit de bocht vliegen, het zal. Gewoon niet lezen, of lezen met een glimlach. Sommigen weten niet beter ๐Ÿ™‚

  • Bjorn14 schreef:

   Heel herkenbaar. Het heeft dit jaar nog niet de schwung van weleer. Maar we zijn daar zelf verantwoordelijk voor! Als de kaarten echt winterse perspectieven op tafel gooien dan komen de liefhebbers wel uit hun hol.

   Volgens mij is dat wel de basis voor deze site: liefhebberij. Prima als je het ergens niet mee eens bent, maar denk aan de toon.

   Zelden een zo gepassioneerde weerman als Hajo gezien. Dat het niet altijd naar je smaak is (in zijn algemeenheid) geeft niet, maar laten we het doel van deze site niet uit het oog verliezen: liefhebberij voor weer, voorpret voor wintersport en de voorliefde voor extremen.

 10. Hans schreef:

  EC pluim is binnen en is evenals de kaarten zeer interessant te noemen. Oper onderin maar wel mooi om te zien… veel spreiding maar ook meer lijntjes voor kou.. ..en wie weet ๐Ÿ˜‰
  EC vanochtend:
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574367907.png[/img]

  EC zojuist:
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574367942.png[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574367970.png[/img]

 11. Hans schreef:

  OstTirol in de schijnwerpers…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574368731.jpeg[/img]

 12. Vincent schreef:

  In Hochgurgl staan de sneeuwkanonnen nu volle bak te bulderen. Toch bijzonder dat 2,5m voorlopig niet genoeg is. Valt me wel op hoe snel de sneeuw inklinkt.

 13. Ab schreef:

  GFS nu de 00z is weer totaal anders richting maand wisseling. Want her Groenland hoog dat de komende dagen ontstaan en richting die tijd nog zou afbrokkelen afgelopen runs wordt nu een stuk sterker berekend door meer WA (warmte advectie) vanuit de Azoren richting Groenland. Met als gevolg een sterkere blokkade van hogedruk ten NW van de LL begin december boven de Ocean en tegelijkertijd een arctische kou uitbraak vanuit het hoge noorden richting west Europa met oa in Schotland temperatuur op 1500 meter dalend tot -16gr aldus GFS 00z run.
  En ook dan kans op sneeuwdumps die regio. Zelfde geld voor de Alpen noordkant en de LL krijgen dan vooral te maken met winterse buien aldus de GFS hoofrdun van 00z deze ochtend. Gezien de termijn nog veelste ver weg en onbetrouwbaar. Maar toch ff in de gaten houden komende runs en dan vooral wat die Groenland hoog de komende dagen gaat doen.
  Alsnog afbrokkelen zoals voorgaande GFS runs met dan westelijke winden begin december of toch hernieuwbare pogingen tot een blokkade begin december met dan noordelijke arctische kou uitbraak??
  Das momenteel de grote onzekerheid in modellen land.
  Tot laters winter vrienden ๐Ÿ˜‰

 14. Jorne schreef:

  Zodan die kaart liegt er niet om, SNEEUWSTORM de avond voor Sinterklaas
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574406797.png[/img]

 15. Destiny schreef:

  Met deze spannende ontwikkelingen verwacht ik toch een weerbericht vandaag!

 16. Hans schreef:

  Pluim EC is binnen, moet nog wel eea gebeuren. Iig zijn er heel wat modellen die dezelfde “koude neus” hebben.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/11/1574411267.png[/img]

 17. nils schreef:

  Heerlijke kaarten.
  Kan niet anders zeggen!

 18. vanDam schreef:

  Neerslag voorspelling door Bergfex van de komende 48 uur in de zuid-west alpen.
  [img]https://vcdn.bergfex.at/images/downsized/7b/0453e214c245d37b_2f7716788b8808d9@2x.jpg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.