Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Zuidwester opent aanval op Europa

check ook eens

42 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Heel mooi gefocussed weerbericht. Het plaatje is superduidelijk zo. 🙂

 2. Ronaldo schreef:

  Arapahoe Basin is het eerste skigebied dit seizoen dat opent in de USA. Had werkelijk geen idee waar dat lag……..nu wel!! 😉

   
  http://www.arapahoebasin.com/Abasin/Default.aspx

 3. Arjan Ehlert schreef:

  Oké, wel wat ver weg maar op de Noordkaap sneeuwt het.
  Kijk maar naar deze prachtige bewegende live webcam. Het kwik schommelt er de komende dagen rond het vriespunt met van tijd tot tijd sneeuw.
  http://nordkapp.livecam360.com

 4. Ronaldo schreef:

  Kogelronde ellende brenger.
   


   


   


   


  (RT via MC)

 5. Hajo schreef:


  Schitterend al die plaatjes. Hoe heet de depressie eigenlijk? Nog steeds Xenon? ‘k zal eens kijken: ja verdomd Xenon!

 6. Rob schreef:

  Leuke foto van een tornado.

 7. Ronaldo schreef:

  Mooi artikel van MC over het “hoe en waarom” mbt de hevige regenval van gisteren. Reeds door mij voorzien in mijn bericht van afgelopen zaterdag, en door Leo mooi gespecificeerd zondagochtend vroeg. Niet slecht Leo….waren we MC mooi 1 stap voor 😉
  http://www.weer.nl/weer-in-het-nieuws/weernieuws/ch/317ad7fdf9601bbe78b46b19cfc02701/article/terugblik_extreem_nat_weekend.html

  • Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

   Naar aanleiding van de hevige regenval van gisteren, hier nog een plaat van het gebied in de Polder van Biesland, waarheen het water afgevoerd wordt. We hebben vanmorgen een tochtje op de fiets gemaakt en het was best indrukwekkend wat wij zagen,hier nog niet eerder meegemaakt. Veel staat onder water,de pompen staan aan.
   http://www.plaatjesdump.nl/upload/b7fc36abbad4f3c238a7cda55343d984.jpg

  • Leo schreef:

   Hmm, ja en nee Ronaldo. Ja want ik zat er wel heel erg goed bovenop al zeg ik het zelf. Beetje flauw achteraf, maar in 1e instantie wilde ik in het bericht zetten: “waarschijnlijk wordt ergens rond de grens van Zeeland / Zuid-Holland de 100 mm overschreden” … Maar dat was meer een gevoel dan dat ik dat -ook voor mezelf- goed kon onderbouwen dus heb ik het jammerlijk genoeg wat afgezwakt. En nee want ook ik zag het (net als MC zoals ze zeggen) zaterdag(middag) pas.
   Voordeel dat we wel hebben is: lekker meteen er op knallen; actueel 😉
   En edit: Noordwest-Frankrijk (ook sinds zaterdag veel water in de verwachting), met name de regio Seine Maritime loopt richting de 150 mm!

 8. Gerda (Den Haag/Nootdorp) schreef:

  Nog een plaatje uit het Bieslandse Bos :


  en uit de polder :

 9. Kees schreef:

  Zee-ijs NOORDPOOL neemt af vlgs het KNMI. Volgens mij heb ik nog niet zolang geleden een ander verhaal gehoord???
  Het artikel:
  http://www.knmi.nl/cms/content/66255/zeeijsbedekking_in_het_noordpoolgebied_neemt_gestaag_af

 10. Leo schreef:

  Het artikel lijkt behoorlijk op een samenvatting van dit studie-project t.b.v. het nieuwe IPCC rapport. Dat kan verklaren waarom het op oude, deels achterhaalde data gebaseerd is (waarmee ik doel op het ontbreken van gegevens over 2013)..
  Eén van de twee auteurs van het artikel:

 11. Paul A. Club 1989 schreef:

  Ja Kees, die mensen moeten ook hun budgetten voor 2014 weer rondkrijgen. ..

 12. Roy schreef:

  Waarom geen actuele foto’s van de gehele noordpool ijsmassa ter ondersteuning als bewijs van het smelten? Ik begin me er een beetje aan te storen dat iedereen maar wat roept in de media. Worden we voor de gek gehouden? Ik meen hier onlangs een grafiek te hebben gezien van de ijsaangroei 2013 die veelbelovend was…

 13. Wessel schreef:

  de temperatuur op de noordpool is nu ook echt onder normaal.

 14. Kees schreef:

  Ik sta er gewoon versteld van (met stomheid geslagen) dat er kennelijk al dan niet bewust onderzoeksgegevens worden achtergehouden en/of verdraaid. Er zijn inderdaad grafieken en meetgegevens bekend die nuanceren maar die worden niet meegenomen in dit artikel. Is men dan zo stom? Zijn de belangen van sommigen dan zo groot? Lange tenen en grote ego’s? Zeg het maar. Gerenommeerde intituten met aanzien verkwanselen hun geloofwaardigheid wat mij betreft. Hoe kan het dat uitgerekend zij die ruimte krijgen en dat het tegengeluid het duidelijk niet redt tegen deze horde van betweters.

 15. Ab schreef:

  De verschillen worden weer lekker groot tussen de weermodellen bij de 12u runs. Zo gaat de GFS 12u meer voor een strakke zuidwester vanaf 20 oktober en lijk EC 12u ook wel in eerste instantie voor een zuidwester te gaan maar ondertussen ook veel sterkere hogedruk ontwikkelingen boven groenland/ijsland met dan een forse arctische kou uitbraak tot -16gr op 1500m voor het hoge noorden. Bij GFS 12u zit ie hogedruk er ook wel in maar niet sterk genoeg voor iets verrassend. GEM 12u lijkt wel meer in de richting van EC te kiezen. Afwachten maar weer de verdere ontwikkelingen. Altijd leuk om te volgen 🙂

  • Kees schreef:

   Ab ik wil een kneiter van een hogedrukgebied boven de Alpen volgende week want ik wil daar van de herfstkleuren gaan genieten met m’n gezin. Kun je dat regelen denk je? 😀

 16. Leo schreef:

  @Roy. die foto’s zouden best wel (ergens) te maken zijn, maar dat is op zich ook geen bewijs.
  Maar, verder heb je wel gelijk:

  Midden rechts op deze pagina (net onder de idd weer brrr Noordpoolregio temperatuur plot) zijn meer van dit soort mooie platjes te vinden (“Zie ook de WUWT Sea Ice Page”)!

 17. Nick (Afkoeling) schreef:

  In het hoge Noorden van Finland is het nu echt winter aan het worden.

 18. Leo schreef:

  Als ik even hier: http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php kijk is mijn ruwe inschatting dat we op het koudste Noordpooljaar sinds 2004 afstevenen. Mee eens @Hajo? En dat houdt mogelijk direct verband met de grotere ijsbedekking? Zou interessant zijn. Laagje poeder er overheen en hoppa met dat albedo-effect.. E.e.a. kan zich dan jaar op jaar gaan versterken. Beetje dit http://notrickszone.com/2013/08/03/calling-mark-serreze-antarctic-open-sea-water-in-death-spiral-soon-penguins-wont-know-what-water-is/ effect, maar dan ook voor de Noordpool dus 😉

  • Nature Trail schreef:

   Leo, het koudste Noordpooljaar is heel goed mogelijk. In 2014 zal de temperatuur ook afhangen van:
   – de stabiliteit van de polar vortex
   – het al dan niet meanderen van de straalstroom
   – de overheersende windrichtingen
   In de eerste maanden van 2013 stroomde er vaak arctische lucht over Europa uit. Was de Noordpool in die periode niet relatief warmer? Yin en Yang, of zie ik het verkeerd? In ieder geval interessant om de mechanismen achter het weer te volgen in de winter 2013-2014.

 19. Leo schreef:

  Daar is ie weer 😉 Het hoogtelaag (op 5 km hoogte) van Xenon. Voor de – 5e keer nu?
  Gevuld met lucht die daar nog steeds -28 graden is. Bij weinig stroming gaat er de komende uren in de zuidelijke helft van de Benelux (inclusief Goeree-Overflakkee en de Rijnmond) nog aardig wat water bij vallen. Ook zit er dus onweer op. Nu al voor de Belgische kust en in Noord-Frankrijk.

 20. Leo schreef:

  Conform de verwachting van zaterdagavond kampt ook Noordwest-Frankrijk met soortgelijke wateroverlast:

  Bronbericht: http://lci.tf1.fr/france/societe/fortes-pluies-le-pas-de-calais-et-la-somme-en-alerte-8290061.html

 21. Hajo schreef:

  Het KNMI artikel is als van een vrouw die bericht dat haar man in de jaren 1979-2012 steeds minder huiselijk geweld toepast. Voor 1979 werd ze geregeld in elkaar geslagen maar dat zegt ze er niet bij. Em wat ze ook verzwijgt is de reden van de TWEE DIKKE BLAUWE OGEN waar ze mee rondloopt omdat haar man in 2013 weer is gaan meppen. Zo bar heb ik ze zelfs van het KNMI zelden gezien.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.