Net zoals in een echt café, kan er ook in het weercafé al eens gezaagd worden. Iets als in de trend van: “Het is toch allemaal iets tegenwoordig.” En: “Waar gaat het allemaal naartoe?” Wel, naar een zuidwester begin december. Daar heeft het op de lange termijn momenteel alle schijn van.

Gisteren had ik het in het weercafé nog over de poolwervelverplaatsing als gevolg van afnemende Golf#2- en toenemende Golf#1-activiteit in de stratosfeer en dat dat geen goed nieuws is voor onze winterkansen. Ook op het 500hPa-vlak (5km hoogte) zien we een gelijkaardige trend: meer Golf#1. In mensentaal: de straalstroom gaat de komende weken verstrakken. Komen de Lage Landen aan de foute kant ervan te liggen? Goed mogelijk. We gaan het zien. Wie weet brengen de avondruns van de grote weermodellen nieuwe hoop. We zien het zo meteen. Volg het hier mee.

Categorieën: Weercafé

Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

87 reacties

Gesloten voor reacties.