Gisteravond kondigde ik het aan: het wordt de nacht van de zuidkant. En dat is het geworden. In volgorde van west naar oost zijn de partners Valle d’Aosta, Livigno en Val Gardena helemaal yummie geworden. Maar een webcambeeld kan de mooiste zijn en het is geworden: Ortisei op 1225m in het Val Gardena vanochtend. Pakken we nog een paar plaatjes uit dat gebied in de Dolomieten voor we gaan kijken naar Livigno en Valle d’Aosta.

rifugiosalei2211

Het Sellajoch.

scristina2211

San Cristina waar al heel spoedig een world cup afdaling is.

valgardena2211

Blik op Selva Wolkenstein. En klik hierrrr nog even voor een grote afbeelding van de plaat uit Ortisei en zie hier alle cams live hoe het vandaag verder gaat. Gaan we meteen verder met Livigno!

 camaneldiplanon

Hierboven de après-ski tent Camanel di Planon in het Mottolino Fun Mountain skigebied van Livigno. Het bewijs dat après-ski buiten Oostenrijk wél kan. Geloof je het niet. Kijk dan de video hieronder.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nvjGk23_r-o

Say no more!

livigno2211 

Blik op het lang gerekte dorp. 

partenzasitas2211

Het vorig jaar nieuw opgeleverde dalstation aan de kant van het dorp in het skigebied Carossello 3000.

rifugiocassana2211

En hetzelfde skigebied een stukje verder naar het dal uit. Mooie laag poeder. Mag ook wel op 1800m natuurlijk. Hier alle Livigno cams live. Gaan we verder met het Valle d’Aosta:

champrocher2211

We hadden het gisteravond al gezien natuurlijk. Het is helemaal cool geworden in Valle d’Aosta. Hier Champorcher. Helaas lees je in het weerbericht hierrr dat het medio van de week wel weer even flink opwarmt hier. Maar niet voor lang.

pila2211

Hier Pila!

svincent2211

En hier Saint Vincent. Het klinkt vaak Frans in de ze regio maar het is op en top Italië. Eind januari zit ik er.

Afsluitend nog 3 actuele plaatjes uit Les Angles in de Pyreneeën (H/T Arjan)

image

image

image

En nu terig aan het werk allemaal! 😉


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.