osttirol

Prachtig plaatje uit Ost-Tirol. Let op de sneeuwvlokken. Het sneeuwt in de Alpen. Vooral aan de noordkant. Helaas zacht en dus op veel plekken onder 1000-1500m ook regen.

C3cZ4XyXUAAMQ9r

In Beieren is het echt drama! Al twee dagen ijzel. In een video leg ik zo uit waar het vandaan komt. En nu dan de grote verrassing vanochtend…

hoofdrungek

Wat een hoofdrun voor Nederland zeg! Natuurlijk een koude uitbijter. Maar in alle eerdere runs hebben we deze kans ook gezien.

oostenrijk

Juist voor Oostenrijk zie je aan de lijnen hoe extreem (afwijkend) de hoofdrun vanochtend is… laten we eens in detail naar gaan kijken…

Prachtig gewoon om je dag blij mee te starten. En nu maar alle volgende runs opslorpen tot we weer zo’n mooie hebben…   De tendens is goed! Laat me eens gek doen en als boude voorspelling formuleren dat we in februari gewoon nog een keer op de schaats komen. Voor nu vooral even duimen voor de zuidkantsneeuw begin februari!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

131 reacties

Gesloten voor reacties.