Het sneeuwt als een gek in grote delen van de Alpen vooral aan de west en zuidzijde! Tijd om wat webcams met jullie te delen. Vanmorgen heeft Hajo een schitterend weerbericht geschreven over de ontwikkelingen en de verwachting. De noordkant zit nog steeds een beetje met de gebakken peren maar daar komt geleidelijk verandering in met ook daar op meer plaatsen wat sneeuwval maar niet zo heftig als in het zuiden. Eerst moet de temperatuur er nog naar beneden zodat de neerslag in de lagere delen die als regen begint over kan gaan in sneeuw. Spannend blijft nog even de sneeuwgrens!

Hieronder een selectie webcams. Kijk en geniet! Toch nog een witte kerst.

image

Grosser Arber in Duitsland. Droog en zacht, hard sneeuw nodig.

image

Poppenberg Wintersport-Arena Sauerland. Erg teleurstellend maar mensen geven niet op.

image

Todtnauberg vlakbij de Feldberg in het Zwarte Woud op 1300m. Hier zijn de beste papieren op het moment om in Duitsland te gaan wintersporten.

Obertauern

Obertauern. Jawel! Het heeft even geduurd maar ook hier nu de sneeuw!

Gerlos

Gerlos. Op het nippertje de regen aan het einde van de middag overgegaan in sneeuw, Hajo voorspelde het al.

image

Dalafdaling Maiskogel Zell Am SeeKaprun. Hier scheen zelfs de zon nog in het begin van de middag maar ook hier gaat het regenen later overgaand in sneeuw. Ben benieuwd of Hajo een foto kan posten morgen van sneeuwval in het dal. Dat wordt nog heel spannend!

image

St. Ulrich Val Gardena 1200m

image

La Bresse Hochneck Vogezen. Ook hier sneeuwval maar wel op hoogte!

image

Isola 2000

image

Les Menuires

image

Sillian dorp.

image
Saas-Fee. Kerstplaatje nietwaar?

image

Pilla Valle de Aosta.

image

La Calme Font-Romeu Pyreneeën

Adelboden Fohn gisteren

Adelboden. Gisteren nog zo Föhnig en troosteloos gesteld met de sneeuw.

Adelboden nu

Hoe mooi is het vandaag geworden?!

Zermatt eergisteren

Zermatt eergisteren

Zermatt vandaag

De zuidkant van Zwitserland valt echt in de prijzen en dat was ook volgens verwachting!

Tenslotte nog een filmpje van mijn collega uit Sölden, om 13:00 uur vanmiddag gemaakt. Na regen is de neerslag in het dal op 1350m overgegaan in sneeuw. Dat had ik natuurlijk voor hem al voorspeld.

Er zijn vast nog veel meer mooie beelden te spotten! Helaas wordt het al weer donker. Morgen een nieuwe dag en dan nog meer winterse beelden hopelijk dan ook vanuit de noordkant van de Alpen. Verder met de reacties onder dit bericht!


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

86 reacties

Gesloten voor reacties.