Bijzonder webcamplaatje uit Zwitserland. Een groep wedstrijdskiërs komt samen om te trainen. Skigebied Trübsee-Jochpass.

Even verderop in Niessen deze mooie wolkenformaties.

In Rusland is het eigenlijk nog volop winter momenteel. Hier sneeuw in de buurt van St. Petersburg.

En hier op het vaste land ten zuiden van Nova Zembla.

Je ziet ook op de weerkaart hoe hier de kou in die zone recht van de noordpool naar het zuiden stroomt.

Met het Scandihoog is het dan boven Nederland nog net behoorlijk droog de komende twee weken. Oslo is het droogst. Kurkdroog.

Het omgekeerde rond de Middellandse Zee. Overstromingen op Kreta.

En hier het ensemble voor de zuidkant van de Alpen. Een punt in de Aostavallei. Wat een neerslag. Nou Noord-Italië had grote droogte even terug. Dat is wel voorbij nu. Op 2000m gaat er nog veel sneeuw vallen. Dat zie je zo. het is de vraag of het überhaupt wel echt gaat dooien op die hoogte de komende periode. mede ook omdat de zon minder kansen heeft. In Nederland zie je juist wel kansen op 20ºC geleidelijk aan. Dat komt dan omdat de zon al ruim genoeg kracht heeft om zo’n droge zone lekker op te warmen.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

13 reacties

Gesloten voor reacties.