Gisteren waarschuwde de Oostenrijkse weerdienst voor een totale verkeerschaos rondom Wenen. Vandaag is dat iets afgezwakt, maar nog steeds is er sprake van 20-30cm sneeuw in de oostelijke vooralpen. Op de videocamportal van Feratel kun je live meegenieten. Het is een beetje zoeken waar het nu het hardste sneeuwt maar ik kom op de volgende plaatsen:

Katschberg Kärnten – zie videocam
Obertauern – zuidelijk Salzburgerland – zie videocam (dumping!!!)
Annaberg – Niederösterreich zie videocam
Murau – Steiermark – zie videocam

De rest van de Alpen zijn vandaag ijzig koud en grauw en het zal ook wel aardig waaien. Live reports graag in de reacties!

Update 12.37u: nu ook sneeuw in Zuid-Tirol. Zie hieronder…

Rechter muisknop voor groot

12.38u: Goed nieuws: nu ook dikke sneeuw in Obereggen in Zuid-Tirol.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.