temp10cm0402

Leo spreekt me moed in in de reacties. Het zou nog best eens kunnen lukken zaterdag. Ja het eerste ijslaagje – dat van de poppetjes vanochtend – heeft het gehouden vandaag. En nu vriest het dat het kraakt. Sowieso aan de grond. En ook op 2m meethoogte. Er zijn lezers die Einsteins relativiteitstheorie gemist hebben. Dat je na een hellmannloze winter 2013-2014 en een zachte aanloop van de huidige winter niet in andere termen over winterprikken zou mogen schrijven dan je vorige winter nog deed, die weer volgde op 5 mooie winters op rij. Voor de duidelijkheid: wij gaan wel mee in die relativiteit en de dichterlijke vrijheid die dat met zich meebrengt.

pluim0402-12

Maar zelfs zonder de relativiteitstheorie erbij te halen is het gewoon winter nu in de Lage Landen tegen een context van barre wintertoestanden elders in Europa. De Beierse Funtensee staat nu op -30,6ºC (kijk zelf) en heeft een prognose van -34ºC staan. Rond middernacht blijft de teller op -30ºC staan…  ik kom morgen mijn bed uit voor de waarde dan!

isola20000402

In Isola 2000 sneeuwt het precies zo als gisteravond. Geen grote accumulatie nog maar nu gaat het intensiveren en dan breidt het zich geleidelijk over de hele zuidkant uit waar het dan twee dagen lang sneeuwt.

[metaslider id=54521]

Onze sneeuwkaarten zijn mooi instructief vanavond. Daarom de hele serie hier opgeslagen. Remy en het begin van Indy zijn te zien… Heerlijk toch?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

38 reacties

Gesloten voor reacties.