temp10cm0402

Leo spreekt me moed in in de reacties. Het zou nog best eens kunnen lukken zaterdag. Ja het eerste ijslaagje – dat van de poppetjes vanochtend – heeft het gehouden vandaag. En nu vriest het dat het kraakt. Sowieso aan de grond. En ook op 2m meethoogte. Er zijn lezers die Einsteins relativiteitstheorie gemist hebben. Dat je na een hellmannloze winter 2013-2014 en een zachte aanloop van de huidige winter niet in andere termen over winterprikken zou mogen schrijven dan je vorige winter nog deed, die weer volgde op 5 mooie winters op rij. Voor de duidelijkheid: wij gaan wel mee in die relativiteit en de dichterlijke vrijheid die dat met zich meebrengt.

pluim0402-12

Maar zelfs zonder de relativiteitstheorie erbij te halen is het gewoon winter nu in de Lage Landen tegen een context van barre wintertoestanden elders in Europa. De Beierse Funtensee staat nu op -30,6ºC (kijk zelf) en heeft een prognose van -34ºC staan. Rond middernacht blijft de teller op -30ºC staan…  ik kom morgen mijn bed uit voor de waarde dan!

isola20000402

In Isola 2000 sneeuwt het precies zo als gisteravond. Geen grote accumulatie nog maar nu gaat het intensiveren en dan breidt het zich geleidelijk over de hele zuidkant uit waar het dan twee dagen lang sneeuwt.

[metaslider id=54521]

Onze sneeuwkaarten zijn mooi instructief vanavond. Daarom de hele serie hier opgeslagen. Remy en het begin van Indy zijn te zien… Heerlijk toch?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

38 reacties

Gesloten voor reacties.