Op de Europese buienradar kun je perfect volgen waar het allemaal losgaat. Grappig is dat de zuidelijke Franse Alpen een soort secundair neerslaggebiedje hebben los van het eigenlijke front. Hierboven én hieronder Isola 2000. Net hoog genoeg om geen tijdelijke regen te hoeven meemaken.

[fbphotos id=515646858469524]

Naast Isola 2000 ook Les Orres. In West-Zwitserland nog niks te bekennen. Wel in Les Menuires. Daar op 1850m de eerste vlokken.[dc_slider slider=”7796″ caption=”true”]

EIndelijk komen ook de inzendingen via de Bizztravel Sneeuwhoogte app weer binnen. Wat een mooie plaatjes meteen ook weer.

En is er nog nieuws van de weermodellen?

Tja, de reacties onder mijn vorige bericht waren duidelijk pessimistischer dan gisteren toen er nog aardig wat hoopvolle runs waren. De ECMWF 12u is ook niks waard. Zie hierboven voor midden-Nederland. Ook dit model nu voor een tweede zachte golf op de 21e. Nog een stuk of vijf lijntjes gaan recht vanaf de 19e de diepvries in. Dus alles is nog niet verloren. Alle ogen gericht op de GFS18u! 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

34 reacties

Gesloten voor reacties.