Op de Europese buienradar kun je perfect volgen waar het allemaal losgaat. Grappig is dat de zuidelijke Franse Alpen een soort secundair neerslaggebiedje hebben los van het eigenlijke front. Hierboven én hieronder Isola 2000. Net hoog genoeg om geen tijdelijke regen te hoeven meemaken.

[fbphotos id=515646858469524]

Naast Isola 2000 ook Les Orres. In West-Zwitserland nog niks te bekennen. Wel in Les Menuires. Daar op 1850m de eerste vlokken.[dc_slider slider=”7796″ caption=”true”]

EIndelijk komen ook de inzendingen via de Bizztravel Sneeuwhoogte app weer binnen. Wat een mooie plaatjes meteen ook weer.

En is er nog nieuws van de weermodellen?

Tja, de reacties onder mijn vorige bericht waren duidelijk pessimistischer dan gisteren toen er nog aardig wat hoopvolle runs waren. De ECMWF 12u is ook niks waard. Zie hierboven voor midden-Nederland. Ook dit model nu voor een tweede zachte golf op de 21e. Nog een stuk of vijf lijntjes gaan recht vanaf de 19e de diepvries in. Dus alles is nog niet verloren. Alle ogen gericht op de GFS18u! 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

34 reacties

Gesloten voor reacties.