Zuid-amerikaanse vibes in het montafon

Een combinatie van lange pootjes, een dikke pels en de guitigste snoet ooit dat maakt lama’s in mijn ogen één van de leukste dieren die er zijn. Deze lieverdjes leven normaal in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte en kunnen van nature goed tegen allerlei weersomstandigheden. De sneeuw in het Montafon is dus zeker geen probleem. 

Zuid-Amerikaanse lama’s in het Montafon

Geef eerlijk toe, je gaat niet elke dag op stap met een stelletje lama’s? Reden te meer om het deze winter te ervaren in het Montafon. De kinderen gaan het alvast geweldig vinden. Het avontuur begint om 15H00, dus je kan voordien nog de pistes op. Je hebt niets nodig buiten wandelschoenen en wintersportkledij. Een rugzakje is ook aangeraden.  Allereerst mag je je opwarmen met een glaasje punch uit de vuurschaal, terwijl stelt Horst (de llamero aka lamagids) zich voor. En natuurlijk leer je dan ook de harige bende kennen. Pedro, Amadeus, Shorty, Wilson en Sandro doen menig kinderhart sneller slaan.
Lama’s zijn zachtaardige dieren, de wandeling brengt rust en ontspanning. Horst beweert ook dat hij er nog nooit eentje heeft zien spuwen in de 17 jaar dat hij al met de dieren leeft.

Onderstaande foto toont hen allemaal! Schatjes toch?!

De tocht naar het panoramagasthof op de Kristberg duurt anderhalf uur. Eénmaal boven kan je genieten van een hapje en drankje. De lama’s blijven wel even buiten wachten op jullie ;). Je krijgt daarna nog wat informatie over de mijnbouw in het Montafon. Daarna gaat het terug omlaag. Rond 20H30 gaat het terug richting het dal, met het maanlicht op de achtergrond.  Per volwassene betaal je €15, per kind betaal je €10.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je op deze dieren gaat zitten, je wordt wel verwacht netjes zelf te wandelen.

Heb je interesse in deze leuke activiteit, dan vind je op deze pagina meer informatie.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.