zugspitze4

Voor het laatst in mei 1999 lag er eind mei zoveel sneeuw op de Zugspitze, met 2962m de hoogste berg van Duitsland. Vanochtend werd de 500cm overschreden, meldt Wetteronline.de. Dat jaartal gaat nog wel verder zakken want volgens Bergfex valt er in de laatste 7 dagen van mei nog 30 tot 40cm bij! Geniet van de plaatjes!

zugspitze3 zugspitze2 zugspitze1

Mooi modelletje sneeuwfrees!

Sneeuwhoogte Zugspitze

Leo deelde al de grafiek van de snel klimmende sneeuwhoogte. Tuurlijk: boven 3000m is het normaal april mei pas te pieken met de sneeuwhoogte. Maar die 5m is toch wel spectaculair. Graag zien we eind mei de grafiek van de top 10 sneeuwhoogtes op 31 mei op de Zugspitze! Ik ga er achteraan!

Categorieën: Alpenweer

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.