Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

Val gardena
Lees verder >

Mountainbikers en baanwielrenners halen hier hun hart op!

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Zugspitze op weg naar meter sneeuw

check ook eens

83 Reacties

 1. Mooi bericht weer @Hajo !

  Fraaie vooruitzichten voor de Alpen inderdaad maar helaas wonen de meeste hier aanwezig nog steeds in de miezerige LL. Oh wat snak ik hard naar de warme dagen van de voorbije zomer. 🙂

 2. Jorne schreef:

  Die regen joh.. ben vorige week denk 10x echt nat geregend…

 3. Hans schreef:

  Waar het ook gaat winteren is Canada en USA.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570522468.png[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570522771.png[/img]

 4. Remko schreef:

  Aanrader. Interview POW, normaliter ben ik er geen fan van, met demonstranten gisteren. Staat op RTL nieuws. Deel weet niet eens het verschil tussen koolstofdioxide en CO2, Haha. Hoef ik niet te weten, wij volgen de wetenschappers. Geboortebeperking in Afrika is de oplossing. Ga zo maar door. Wat een droeftoeters. Ik wil herhalen dat er best iets aan de hand is en dat we maatregelen moeten nemen om fijnstof e.d. uitstoot moeten beperken. Maar Globaal en dat zal niet lukken. Koop boeren uit die dat willen en plant daar bomen op die de CO2 reductie helpen aanpakken. 200.000 bomen moet toch binnen twee jaar te realiseren zijn? En de listeria bacterie zorgt vanzelf voor minder afname van vlees en vleeswaren. Zo zie je maar, de natuur regelt zichzelf. En wat de regen betreft, zo gaat het voorspoedig. Niet leuk alle dagen maar toch, we hebben het nodig. Sloten vol is een voorwaarde voor strenge winters werd er altijd gezegd. Voor wat het waard is. En de kou zet zich al in het brongebied.

 5. Paul A Club 1989 schreef:

  De kiezer wil het. Het gaat door zolang wij blijven stemmen op partijen die de klimaat- en stikstof lariekoek in stand houden.

 6. Joalie schreef:

  Het verschil is de manier waarop je het schrijft 🙂
  Overigens is mij ooit geleerd bij Scheikunde dat de hoeveelheid van het koolstofatoom (dus C) per saldo altijd gelijk blijft in de wereld. Alleen de verschijningsvorm (dus in verbinding met andere stoffen) wisselt.

 7. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570537894.jpeg[/img]
  Net aangekomen in Riederalp. De geraniums staan nog vol in knop.Heerlijk weer, wel morgen een dagje regen, daarna weer veel zon. Vanochtend in Noordwijk windkracht 7 en hier windstil. Top!

  • Hans schreef:

   Dat is het fijne en mooie van de Alpen en Dolomieten. Meestal weinig tot geen wind en bij een zonnetje is het dan al gauw lekker. Héérlijk Joke!

 8. Joalie schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570538768.jpeg[/img]

 9. Spyfromthesky schreef:

  Oeps, de effecten van Lorenzo zijn op de langere termijn dus toch niet goed. De maand oktober zal Europees er warmpjes bij komen te liggen. Jammer, maar helaas. En we begonnen nog wel zo relatief koel in oktober.

  En we zijn al gauw een week of twee verder voor mogelijk andere kaarten. Want zo werkt het dan ook weer.

  Nee, dit gaat verkeerd voor het maandgemiddelde. Want deze is inmiddels erg hoog bijgesteld!

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Oktober warm en fijn, wat zal het in de winter flink koud zijn!

  • Jeroen amsterdam schreef:

   Even een serieuze reactie nog. Je beweert dat oktober warmer wordt door Lorenzo, maar Lorenzo veroorzaakt niks en is slechts een passagier. De boosdoener voor de warmte van Zondag a.s is de meanderende jet stream. Deze vertoont een kink naar beneden voor zondag ten westen van de Britse eilanden en daardoor krijgen we warme boven lucht. Uiteindelijk hebben we voor blokkades en potentieel koude lucht zo een meanderende jetstream nodig. Alleen valt deze dit keer voor ons warm uit. In de VS is ook zo een kink voorspelt en daar zal het ook koud worden in het Westen van het land aldaar.

   Of de jetstream ook in onze winter gaat meanderen is nog te vroeg om te zeggen, de polar vortex komt pas net op gang.

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  @Paul A Club 1989 8 oktober 2019 om 12:59
  Was het maar zo makkelijk. Een groot deel van de kiezers op die partijen stemt niet (uitsluitend) op die partijen vanwege ‘het klimaat’ maar uit heel andere overwegingen (ik zal het maar even inkomenspolitiek met in het bijzonder de uitkeringen/toeslagen en de wijze waarop wij onze mobiliteit hebben georganiseerd). Veel kiezers op die partijen denken echt dat heel Nederland met het ov kan en dat we voor de lol om 6 uur ‘s ochtends in de auto stappen om de centen te verdienen.
  Als bonus krijgen ‘we’ er dus ook extreme denkbeelden in de politieke arena mbt het klimaat en hoe we dat wel even oplossen ‘gratis en voor niets’ bij…

 11. Asten (Harmelen) schreef:

  Achter ‘georganiseerd’ hoort nog het woordje ‘noemen’.

 12. Paul A Club 1989 schreef:

  Asten 18.03, met je eens, echter stip ik deze zaken aan omdat die m.i. compleet bedrog zijn en dit ons gruwelijk veel geld gaat kosten. En als die mensen toch op die partijen stemmen aangaande hun uitkeringen/toeslagen komen ze van een koude kermis thuis als ze straks netto €100,00 per maand moeten gaan betalen voor de energietransitie. Dus het heeft zeker met elkaar te maken alleen verdiepen de mensen zich er niet in. Makke schapen.

 13. MierenN--ker schreef:

  Zullen we de klimaatdiscussies lekker op een aparte pagina doen ? De meesten hier weten het nu wel. Er zijn legitieme twijfels, nee er is geen 97% concensus en ja de menigte is slechte geïnformeerd en de IPCC gebruikt resultaten uit modellen waarvan het twijfelachtig is of die een werkelijk voorspellende waarde hebben voor de toekomst en doet een flink beleidssausje over de resultaten heen om hun beleidsconclusies te kunnen schrijven. Maar ik kom hier voor een verhalen met een winterse noot. Ik ben voor een nieuw beleid op wintersportweerman.nl waarbij alle commentaren over de klimaatdiscussie een tijdje worden weggemodereerd naar een aparte pagina op deze site. Niet gecensureerd maar wel even weg van deze berichten. Wordt er net zo moe van als dat bij ieder bericht van bij de NOS of het KNMI naar klimaatverandering wordt gewezen. Ben zelf klaar met het klimaat en zie het wel de komende jaren.

  En Hajo ik denk dat je dit zelf in de hand hebt en ik zou het erg waarderen als er in deze berichten ook niet teveel naar klimaat verwezen wordt, tenzij er echt iets bijzonders gebeurt.

  • ikke ikke ikke… en de rest kan ?

   Het draait niet altijd en overal om wat JIJ (specifiek) wil hoor dus klimaatdiscussie moet kunnen, of je het nou graag hebt of niet. Het leven is niet altijd makkelijk, moet je mij niet komen vertellen dus gewoon meelezen of niet en verder niet teveel lopen zeuren.

   Nog een fijne dag verder !

   • Tije schreef:

    Helemaal mee eens Kirsten! Mensen zeuren teveel dat je niet over het klimaat mag discussiëren. Man, het is toch gewoon een onderwerp, zoals alle andere weer-gerelateerde onderwerpen.

   • MierenN--ker schreef:

    Grappig, ik zeg dit met name omdat ik mij voor kan stellen dat vooral andere mensen dit uiterst vervelend vinden. Ik sta redelijk neutraal in het debat en zou mijzelf eerder als scepticus indelen. Maar als je lekker van het NOS-nieuws bent en dat als betrouwbare bron van informatie ziet denk ik dat je hier snel weg bent. Onder ieder bericht gaat het weer over klimaat en dat is gewoon niet nodig. Ik zeg daarom ook, gewoon wegmodereren naar een andere pagina waar je gewoon lekker over het klimaat kan spuien zonder dat daar ieder bericht weer op uitdraait.

    • Hans schreef:

     Ik loop hier al een tijdje mee MN….. zou misschien al vriendelijker overkomen en een beetje helpen in de communicatie wanneer je reageert met de voornaam, dat is wel zo prettig 😉

     • MierenN--ker schreef:

      Hans, ik post hier al enkele jaren onder deze naam. Daar bedoel ik niets onvriendelijks mee, groet Mick.

     • Hans schreef:

      Ik weet dat jij ook al jaren hier reageert MN….. maar Mick klinkt vriendelijker……….. evt. nog een leuke accountfoto…. Mick 😉

 14. Bart (Amsterdam) schreef:

  Kirsten, sorry, ik ben het 100% eens met MierenN–ker. Het zou me niet verbazen als dat voor de meeste volgers geldt. Ik hoop dat de reacties wat minder eenzijdig/voorspelbaar worden zodra we de winter in gaan. Wat mij betreft graag meer over het weer, daar is genoeg over te zeggen.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @ Bart
   Ik ben het op zich wel met je eens maar dan zeker ook de nuancering die je aanbrengt.. Van mei tot en met oktober zijn er geen/nauwelijks berichten die over de wintersport gaan (niet zo vreemd). Dan komen er dus ook onderwerpen aan de orde die een deel van de reaguurders ook interessant vinden. Er zijn heel wat dagen geweest dat je hier een kanon kon afschieten en dan zijn wat subonderwerpjes (onder andere over het klimaat) naar mijn mening niet verkeerd. De groep die dat niet leuk vindt om te lezen kan natuurlijk onderwerpen aandragen die niets met het klimaat te maken hebben maar gebleken is dat dit niet of nauwelijks gebeurd. Dit soort ‘vulling’ hoeft niet gelezen te worden maar lege pagina’s kijken is ook best saai..
   Wel met je eens dat vanaf november zodra Hajo, Jorne etc los gaan op het winterweer men er niet dagelijks doorheen moet fietsen met wéér een klimaatdiscussie….

   • Hans schreef:

    Ik heb er genoeg ovet gezegd zie o.a. 25 september 19.20 uur.
    Zou graag elke dag in de sneeuw willen “zitten” maar ja….. Het is nog even wachten op de WINTEREINBRUCH! #Kanniewachtenaufderschnee

  • HansvK schreef:

   Wat mij vooral stoort is dat er veel onzin wordt uitgekraamd, klok….klepel.

  • joke,riederalp schreef:

   Plus 1
   Af en toe prima, maar liever op een andere site of een apart blok.

 15. Conure schreef:

  Inderdaad graag op een andere site. Af en toe prima om een gefundeerde mening of discussie te voeren maar als ik links, midden of rechts gedram wil horen dan luister ik wel naar radio 2e Kamer.

 16. Ronski schreef:

  Ik heb al eerder gemeld dat die discussies toch op een andere site horen. Hajo heeft toch ook zoiets? Wie grijpt er in van de mensen in charge?

 17. petervdl schreef:

  https://www.climategate.nl/ lijkt me daar een prima site voor.

 18. Asten (Harmelen) schreef:

  @Hans 8 oktober 2019 om 12:08
  Fantastisch filmpje…man..man..man..

  Zou iets zijn om in DWDD te laten zien..

  • Hans schreef:

   Als je wilt lachen op een avond, feestje of partij…… 😉

   • Aart schreef:

    Nou eigenlijk is het om te huilen. Niet eens weten waar de discussie over gaat, maar per definitie tegen zijn. Doe dan maar een boerenprotest. Misschien moet heel Nederland volgende week maar meedoen. Wie weet zegeviert dan het gezonde (boeren)verstand.

 19. Hans schreef:

  Voordat we over gaan schakelen naar echte winterplaatjes: “Der Goldene Oktober fängt an”…..

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570623662.jpeg[/img]

 20. Joalie schreef:

  Spannend weertje hier nu in Voorhout, met een heel beste hoeveelheid regen en af en toe hagel en een klap onweer.

 21. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570640108.jpeg[/img]
  Vandaag een regenachtig dagje achter de rug. De opklaringen gaan hier boven beginnen, de temperatuur daalt snel(nu plus 2) als er nog neerslag valt zal het wel sneeuw zijn, maar voor mij hoeft het nog niet.

 22. Frans v schreef:

  Regio Alkmaar 80 mm vandaag

 23. Asten (Harmelen) schreef:

  Wat een regen wat een regen.. vanaf vanmorgen 8 uur is hier vandaag 19 mm gevallen… peanuts vergeleken met het noordwesten van Nederland .. 80 mm whow…
  Grondwaterpeil is in mijn omgeving op orde maar nog lang niet overal in de LL
  Bodemvochtniveau schijnt minstens zo belangrijk te zijn voor akkerbouwers en daar schijnt het nog een stuk beter mee gesteld te zijn (het bodemvochtniveau)… alleen hebben ze daar momenteel dan weer niet zo veel aan..

 24. Ronski schreef:

  Precies, goede plaats voor die discussies Peter vdL!

 25. Hjs schreef:

  Het is uiteraard aan de eigenaar van de site/moderatie om onderwerpen wel of niet toe te staan.
  Niet aan ons of wij het wel of niet zouden willen.
  Hajo zelf heeft natuurlijk ook zijn duidelijke mening, die hij ook regelmatig uit.

  De “discussie’s” hebben ook weinig zin, de extremen staan lijnrecht tegenover elkaar. Het meerendeel hier is ontkenner van de menselijke factor. En kan het niet laten om de mainstream media te bashen. Van daaruit volgt actie reactie..

  Draden lopen zeker uit de hand, maar aan de andere kanten verbieden om over onderwerpen te praten is ook zo wat. Een mogelijke optie zou kunnen zijn dat je mensen zou kunnen uitfilteren in je berichtenlijn zodat je hun boodschappen niet ziet.
  Of Hayo zoiets zou willen betwijfel Ik.

  En ook, wanneer het winterseizoen start is de aandacht ook meer bij het weer en minder bij het grote plaatje. Hoe meer sneeuw hoe minder “gezeur” 😉

  • Hans schreef:

   ….. zegt dé hypocriet!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Hjs
   Structureel Hajo Hayo noemen en zeggen dat het merendeel hier ontkenner is van de menselijke factor (gewoon onjuist.. hoogstens de mate waarin staat bij sonmigen ter discussie) maakt dat het me moeite kost serieus op je posts te reageren..

 26. Patrick schreef:

  Wat een triestige wintersportweersite is dit geworden zeg . Ik kan begrijpen waarom Frederik ( volgens mij de beste weervoorspeller die er hier is geweest ) geen meer deel uit maakt van deze groep. ( Alhoewel ik niet weet wat de juiste reden was natuurlijk ) Ik ben een paar jaar geleden beginnen kijken omdat het weer in de winter mij wel interresseerde en dan vooral in de wintersportgebieden . Ook omdat de voorspellingen hier meestal vrij correct waren en duidelijk werden uitgelegd voor niet kenners zoals ik . Tegenwoordig zijn de berichten van Hajo zelf zeer beperkt ( Maar dat is niet zo erg , want heeft wellicht niet zo veel tijd meer ) Vroeger keek ik vanaf Half oktober dagelijks als eerst naar deze site om de weersvooruitzichten te kunnen lezen . Tegenwoordig maar heel sporadisch ( Voor duidelijke weersvoorspelling kan je beter op een andere site terecht ) omdat het hier TE dikwijls over hetzelfde gaat ( kilimaat, klimaatverandering al dan niet en de discussies hierover )
  Mag wel eens hoor daar niet van maar moet toch vooral blijven gaan over de basis , n.l. welk weer het gaat worden ( of zou kunnen worden ) in de wintersportgebieden en bij ons . Dus hopelijk gaat dit opnieuw die kant uit want anders vrees ik dat jullie veel lezers gaan verliezen .

 27. Hjs schreef:

  En daar gaan we weer, meteen weer op de man spelen. 🙂

  Hoop ooit op een face to face ontmoeting. Haha

  Wat dat betreft is Hajo 🙂 een stuk meer mans, die blijft ver weg van dit kleuterklasgedrag

 28. Carl schreef:

  Jaar en dag volger.
  Regelmatig foto’s gepost en commentaar gegeven.
  Tijd dat ik andere site zoek.
  Wat een gezever hier toch steeds.
  Succes aan de moderators.

 29. Jeroen schreef:

  yep…helaas eens

 30. marcelvdh schreef:

  Beste Lezers,

  Als ik de suggesties van MiereN–ker, alias Mick, lees denk ik: Hij heeft een goed punt en zoekt een oplossing voor de behoefte van mensen die graag weersverwachtend/weerstechnisch geïnformeerd willen worden en diegene die graag met elkaar willen reageren op “klimaatnieuws” .
  Dat de Site in de afgelopen jaren veranderd is wordt algemeen wel ervaren en daar is niks mis mee en natuurlijk kan Hajo/moderators er vorm aan geven zoals zij willen.
  Als mensen echter suggesties doen , doen ze dat, lijkt mij, omdat ze zich betrokken voelen en een bepaalde kwaliteit voor ogen hebben. Niet alleen als kritiek maar als feedback op verbetering.

  voor mijzelf geldt ook dat wanneer er steeds meer reacties komen gericht op de man/vrouw ipv op de inhoud dan wordt het voor mij ook minder interessant om hier terug te keren.
  (wat in wezen niks uitmaakt natuurlijk)
  Net als Jeroen en Carl hierboven mis ik wel de sfeer van vroeger hier op de site, een combinatie van weerkennis, meteofictievoorpret, her en der wat humor, verdieping op weerfenomenen…

  hartelijke groet allemaal
  (en weer verder hopend op een koude (elfsteden) winter, hmmm, heerlijk)

  • Hans schreef:

   Marcel, “vroeger” was het buiten het winterseizoen om relatief rustig vwb reacties/items. Maar ook toen waren er reageerders die er kwamen om te trollen of anderszins ……………… en die heb je nu ook helaas en ja, ik vind dat ik daar iets over mag melden. Zou inderdaad fijn als die goeie ouwe tijd en winter weer zou terugkomen 😉

 31. Hans schreef:

  Van de weergegevens vanaf 1901 zou dit jaar tot op heden weleens rap in de top10 kunnen komen.
  Hoezo droogte? Wanneer je door de polders en langs weilanden rijdt is het al wekenlang overal een kletsnatte boel. Grondwaterpeil zou toch ook snel moeten normaliseren?

  • Nou nee, volgens Frank Deboosere, Belgisch nationaal weerman, moet het onmenselijk veel regenen vooraleer het grondwaterpeil weer ‘ normaal ‘ wordt.
   Maar dat is volgens Frank, één van de klimaatalarmisten numero uno.

   Het lijkt er toch op dat we al veel neerslag hebben gehad en ik heb nergens alarmerende berichten gehoord, gezien of gelezen dat we zuinig met water moeten omspringen vanwege de aanhoudende droogte. Wat vorige zomer echter wel vaker het geval was.
   Komende dagen gaat er nog neerslag vallen dus de eventuele tekorten zullen weer snel bijgevuld worden.

   • Asten (Harmelen) schreef:

    https://www.akkerwijzer.nl/artikel/189531-grondwaterpeil-na-droge-zomer-weer-op-peil/

    Wel een apart artikel (weliswaar van vóór deze zomer) in die zin dat ik nog nooit van de term bodemvochtniveau had gehoord.
    Voor akkerbouwers in dit jaargetijde niet zo van belang maar toch leuk om te weten dat akkerbouwers ondanks een laag grondwaterpeil prima uit de voeten kunnen als het bodemvochtniveau op orde is gedurende het groeiseizoen.

    Weliswaar weer een sitevreemd artikel maar vond het toch lezenswaardig… dit in relatie tot de soms zondvloedachtige regen in delen van de LL van de laatste tijd.

    Overigens gaat de GFShoofdrun 12.00 uur in de laatste decade van oktober geleidelijk voor max temps rond de 10 graden en dit met droge (zuid)oostelijke wind. Ideaal buitenweer ! Nachtvorstkansjes… !

    • Aart schreef:

     Snap al het gemiep hier niet zo. Het weer en klimaat zijn van invloed op zo’n beetje alle facetten van het leven. Schijnt de zon, zijn we vrolijk, plenst het, hebben we al gauw de smoor in. Is het koud wil de helft dat het zomer wordt, en omgekeerd.
     Wat al door meerdere reageerders is geschreven, dit is een site over voornamelijk wintersportweer. Tja, dat weer is er maar 4 a 5 maanden per jaar, in berggebieden wel te verstaan. Dat het dan 7 a 8 maanden over allerlei randzaken gaat die (in)direct met het weer of klimaat(crisis?) te maken hebben, mooi toch. Steek je altijd wel wat van op.
     Dat bodemvochtniveau en grondwaterpeil 2 verschillende zaken zijn; weer wat geleerd!
     En ja, de site was qua berichtgeving veel diverser met Leo, Frederic en Ronaldo nog aan boord, maar het leven is nu eenmaal geen constante. Deal with it, want een ander leven is er niet.

     • Precies! Snap ook die hele heisa niet over ‘ opwarming ‘ wanneer je weet dat bijvoorbeeld jaarlijks +-5 miljoen landgenoten warmere oorden opzoeken tijdens de vakantieperiode omdat ze het hebben gehad met de winter, lente, zomer en herfst. Ze willen liggen bakken en braden dat hun huid letterlijk en figuurlijk verschroeid onder de hete zon want hoe bruiner hun tere velletje des te meer opschepperij nadien.
      Hoeveel mensen ik de voorbije weken al heb horen zaniken en klagen over het aanhoudende herfstweer, ik wil ze de kost niet geven hoor. Maar als het dan een keer warm is tijdens enkele weken moeten we allemaal onze levensstijl aanpassen omdat het klimaat opwarmt.
      Maar goed, dat anderen steeds een probleem hebben hiermee zal wel mijn probleem zijn…

   • rick schreef:

    En maar vitten op de reguliere weermannen…tis een soort Tourette? een automatische reflex : zodra iemand iets zinnigs zegt dat niet in je straatje te pas komt moet je vitten.
    die Frank heeft gewoon gelijk hoor: het is de afgelopen twee jaar veel te droog geweest en het moet echt veel regenen.

    • Absoluut ! Zolang de klimaat hysterie molen op volle kracht blijft waaien blijf ik mij ertegen verzetten.
     Overigens, wie zijn diegene die geen half woord tegenspraak dulden ?
     Juist ja, diegene ons wijsmaken dat de mensheid mede verantwoordelijk is voor een opwarming. 😉

 32. Jeroen amsterdam schreef:

  Ik vind het vrij normaal dat je over het klimaat praat en jouw mening hierover deelt. Het raakt ons immers meer dan ooit en dan bedoel ik het beleid en niet het daadwerkelijke klimaat. Echter moeten we niet vergeten dat dit een website is dat toch voornamelijk over de wintersport en winterweer gaat.

  We hebben het ‘groenste’ kabinet ooit en de maatregelen die besproken worden door vooraf geselecteerde lobby groepen zijn extreem pijnlijk voor de gewone man. Als Hajo dan vervolgens zelf iets klimaat gerelateerd in de post zet dan is het niet vreemd dat iemand erover begint. En zoals mens eigen is volgt er dan een discussie. Die hoeft niet per se op de man te zijn en als je daar niet aan mee wilt doen dan lees je daar toch overheen. Van beide kanten worden er vaak onzin argumenten gegeven en vaak discussiëren we in de marge(recordje hier, recordje daar), maar dat zou gewoon moeten kunnen op een open forum, wel zouden we ons meer ‘on topic’ bezig moeten houden. Dus niet zomaar een berichtje posten puur voor de tegen reactie, maar wel een bericht posten die aansluit bij wat er in de post staat.

  In dit topic poste Hajo de laatste gegevens van de UAH meet reeks en ik wees iedereen erop waar die +0.61 opeens vandaan kwam door een artikel te plaatsen waar de beste man van het UAH zelf de boel uitlegt. Als dat voor sommige al vervelend is dan denk ik dat je inderdaad een andere website moet gaan zoeken. Verder ben ik het wel eens dat er niet zo op de man moet gespeeld worden en soms ook accepteren dat je het gewoon niet eens gaat worden.

  Lang verhaal dus doe er mee wat je wilt. Laten we hopen op een winter die we niet zo snel vergeten.

 33. Spyfromthesky schreef:

  GFS run tovert in het verre meteo fictieland kaarten die we als LL. schaatsliefhebber, wel willen omarmen deze winter en vaker willen terugzien. Niet alleen terugzien op de kaarten, maar ook aan de grond dmv een 16 cm ijslaag zouden kunnen waarnemen.

  Spyfromthesky (Arnold)

  • Hans schreef:

   Ja Spy Arnold, dat zulke kaarten willen we veelvuldig zien komende maanden en dan op korte termijn. Nu ligt de hoofdrun (helaas nog) onderin het ensemble…..
   Maar kijk’s wat er ondertussen gebeurt in Canada en USA. Die gaan al lekker (tijdelijk) de winter in……

   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570773494.jpeg[/img]

  • Jorne schreef:

   Toevallig zag ik m ook spy! Je doet je naam nog maar eens eer aan 😉
   Eerste droge sneeuw uit het oosten voor Nederland
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/10/1570773929.png[/img]

 34. Flex schreef:

  Klimaatopwarming? We hadden het fout. Dit zijn de onontkoombare conclusies van een nieuwe wetenschappelijke studie, gepubliceerd in “Nature Geoscience” door een groep wetenschappers-alarmisten. De berekeningen opgenomen in het akkoord van Parijs zitten er maar liefst 170 miljard ton CO2 naast. Na de onthulling begin dit jaar van voormalig NOAA wetenschapper John Bates dat er data-manipulatie en ondeugdelijke praktijken hadden plaatsgevonden, om een politieke agenda van Obama in Parijs 2015 door te drukken, is dit wellicht de nagel aan de doodskist van klimaatalarmisme.

  De wetenschappers- klimaatalarmisten, moeten tot hun eigen grote verbazing toegeven dat de computermodellen de impact van CO2 in de atmosfeer (kooldioxide) hebben overschat en dat het tempo van de opwarming van de planeet veel trager verloopt dan was verwacht en voorspeld. Volgens de computermodellen had de opwarming al zeker 1,3°C moeten bedragen. Groot was dan ook de verbazing toen de echte metingen slechts op 0,9° uitkwamen.

  De auteurs van de studie – met als titel “Emission budgets and pathways consistent with limiting warming to 1.5 °C ” – bekennen dat de apocalyptische voorspellingen vervat in het laatste rapport van het IPCC (‘Intergovernmental Panel on Climate Change’), waarin wordt aangenomen dat we tegen 2022 op 1,5 ° C boven de pre-industriële niveau gaan uitkomen, nooit zal gebeuren. Richard Tol een klimaateconoom en IPCC-reviewer weigerde dus terecht om het laatste IPCC-rapport te ondertekenen. Het was volgens hem veel te pessimistisch en negatief alarmistisch. Hij heeft gelijk gekregen.

  Dit betekent dat zelfs de berekening van het koolstofbudget – dat wil zeggen de hoeveelheid CO2 die zij denken die nodig is om de opwarming van de aarde te verhogen – onjuist is. In hun Parijse plannen ging men nog uit van maximaal 70 miljard ton CO2 vooraleer de gevaarlijke grens zou worden overschreden. Dat blijkt dus een misrekening van maar liefst 170 miljard ton.

  Met andere woorden, de vroegere berekeningen i.v.m. CO2-uitstoot en effect op het klimaat waren gewoon helemaal fout. U weet wel, die betrouwbare, beste wetenschappelijke berekeningen en voorspellingen, waardoor u nu een 150% hogere elektriciteitsfactuur in de bus krijgt, windmolens uw uitzicht verknoeien en zonnepanelen op die daken moesten. Diezelfde berekeningen die toelieten dat groenestroomcertificaten miljarden putten sloegen in begrotingen, zijn dus fout gebleken. Wat die duivelse sceptici-lauwwarmers dus al jaren zeggen en voor waarschuwden blijkt nu dus te kloppen.

  In een artikel in The Times van journalist Ben Webster” lezen we het volgende We were wrong — worst effects of climate change can be avoided, say experts”. Michael Grubb, hoogleraar internationale energie en klimaatverandering aan de Universiteit London”, één van de auteurs van de studie, verklaart daarin onomwonden en duidelijk dat de voorspellingen verkeerd waren. “If the facts change, I change my mind”, was zijn meer dan duidelijke standpunt

  Ook Myles Allen, “hoogleraar geosystemen wetenschappen aan de Universiteit van Oxford”, een co-auteur van de studie gepubliceerd in Nature, zei daarover het volgende: “We hebben geconstateerd, dat na 2000, de door de computermodellen voorspelde versnelling van de opwarming van de aarde, niet is terug te vinden in de observaties.” Hij voegde eraan toe dat de 12 computermodellen die worden gebruikt, ontwikkeld werden door universiteiten en publieke onderzoeksinstituten van over de hele wereld.

  Nu de eerste officiële bevestiging er is dat CO2 niet de belangrijkste factor is van klimaatverandering en dat de planeet niet gevaarlijk aan het opwarmen is, vragen veel waarnemers zich af, waarom kregen we dat nieuws niet te horen voor de overeenkomst van Parijs?

  Sinds Al Gore met zijn science fiction film, “An inconvenient truth”, uitkwam, is het in twijfel trekken en kritisch berichten over het voorspelde – en nooit uitgekomen – klimaatarmageddon een no-go-zone geworden op redacties. Dat Gore zijn film door een rechter in Engeland veroordeeld werd vanwege negen opzettelijke overdrijvingen en flagrante leugens was voor hen als het ware een fait divers. Dit was een politieke film en had niets met wetenschap te maken, zo oordeelde de rechter nochtans. U hebt dit niet vernomen naar aanleiding van Gore zijn laatste “keizer zonder kleren” documentaire. Het is moeilijk om uw pers nog te vertrouwen als ze systematisch informatie onderdrukken.

  Toen Obama tweette ”Ninety-seven percent of scientists agree: #climate change is real, man-made and dangerous” was twijfel niet alleen politiek niet correct, wie het wel aandurfde werd vanaf nu als “klimaatontkenner” of erger nog “klimaatnegationist” weggezet. Dat Obama die tweet zelf niet eens stuurde, maar de activistische “Organizing for Action (OFA)”-groep, die het account beheert, het zal onze onderzoeksjournalisten worst wezen. Ook het feit dat Obama pro-nucleaire energie is, hoorden we nooit.

  Zelden hebben activistische journalisten en hun redacties, de maatschappij, zoveel schade toegebracht als door het eenzijdige ideologisch politiek correcte en zeer linkse klimaatdiscours te hanteren. Want wetenschap was het niet. Dit was een nieuwe religie, waar de zondige mens, de kanker op aarde, aflaten kon verdienen, zonden moest opbiechten en zijn leven zou beteren. Anders was de apocalyps onvermijdelijk.

  En aangezien deze deskundigen nu hebben toegegeven dat ze verkeerd zijn, kunnen we ons ook afvragen, waarom zou de politiek verder op de computermodellen vertrouwen en ons energiebeleid afstellen op die foute voorspellingen? Hernieuwbare energie is een duurzame mythe schreef ik enkele maanden geleden al in Doorbraak.

  Waarom niet toegeven dat Trump gelijk heeft met zijn opzegging van het klimaatakkoord van Parijs. Dat zal pas gebeuren als het gaat vriezen in de hel wellicht. Dat is mijn voorspelling

 35. Jeroen schreef:

  bericht is ruim 2 jaar oud, komt van dezelfde club (Nature Geoscience) die in 2014 zei dat Europa een aantal extreem koude winters stond te wachten

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.