Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Zou het dan toch; sneeuw tot onder 800m hoogte in Oostenrijk?

check ook eens

55 Reacties

 1. Raymond schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550736992.jpeg[/img]
  Wolken boven de Zugspitse

 2. maarten schreef:

  Morgen op weg naar La Norma. OVernachting in Saint michel de maurienne, 22 km van La norma vandaan. Geen last van files dus zaterdag :). La Norma is ideaal voor kinderen, skileraren spreken een woordje nederlands, lopend naar de pistes, alle afdalingen komen uit in het dorp en nooit wachten bij de lift. Daarbij ligt het skigebied volledig op een noordhelling en dat is maar goed ook de komende week. Het is een niet al te groot skigebied met 70Km. De liften zijn soms wat ouderwets en traag, maar dat zorgt ervoor dat het niet druk is op de piste. En met 13 graden volgende week vind ik het niet erg om in de lift te zitten. Kortom wordt een prima week.

  • Ronald schreef:

   Klopt helemaal, ik ga ook al vele jaren met mijn gezin naar La Norma. Eenmaal aangekomen parkeer je je auto, en die heb je de rest van de week niet meer nodig. Boven op de berg voldoende pistes in alle gradaties. Ook off-piste zijn er voldoende mogelijkheden.
   En tijdens dit soort warmere dagen hebben de pistes weinig te lijden, die liggen op het noordwesten. In de lift lekker in de zon zitten, tijdens het skiën achter je eigen schaduw aan.
   Wij gaan volgende week weer. Want als het zuiden carnaval viert, staan wij het liefst op de ski’s!

  • Jorne schreef:

   Klinkt tegek, heel veel plezier en laat zeker weten hoe het daar is! Fotootjes zijn ook altijd welkom 😉

 3. Roland Bodegraven schreef:

  Dat ziet er perfect uit voor onze komende week!

  • Martijn sonnenberg schreef:

   zeker! Ben alleen benieuwd of de nacht van woensdag op donderdag echt zo warm gaat zijn als berekend, dan kunnen de pistes op donderdag wel eens matig zijn. Volgens alle weermodellen duwt het langzaam instortende hoog dan een pluk warmte over de alpen heen. Die warmte word wel iedere run iets minder expressief berekend

 4. Levi schreef:

  1e week van maart naar Chamrousse, geen verse sneeuw verwacht komende week. Bij de maandwissel komt er al dan niet een weeromslag met verse sneeuw? Hoop toch nog wat zon te hebben en niet een volledige week stuwing… Vorige jaar een ganse dag regen en wind gehad, dat wil ik absoluut niet meer ervaren!

 5. Richard schreef:

  Om 12 uur vertrekken we naar Les Menuires, zal druk zijn daar maar lekker weekje skien met de kinders is altijd goed.
  Zal vanaf morgen wel foto’s sturen voor de weerberichten

 6. Elke schreef:

  Morgen richting Oostenrijk. Ons skigebied ligt van 850 meter tot 1450 meter en de regen van morgen voor het dal baart me wel zorgen over de kwaliteit van de piste. 20 mm regen in de voorspelling ! Kunnen jullie me daar wat toelichting over geven?

  • Karin S schreef:

   @Elke skigebied ligt natuurlijk erg laag voor maart. Zoek het in het vervolg hogerop is mijn tip. Ski al jaren in maart, maar dan start het skigebied op minstens 1000 m en gaat tot 2500 of daarboven. Altijd ok! Succes volgende week, er is zoveel gevallen dat het waarschijnlijk goed gaat komen hoor.

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Waar ga je heen?

   • Elke schreef:

    Buchensteinwand Ron of bedoel je waar Karin naartoe gaat 🙂

    • Jorne schreef:

     Nou Elke, Hajo en ik waren er anderhalve week geleden geloof ik. En precies daar lag het meeste sneeuw wat ik ooit in mijn leven heb gezien. Die 20mm (als ie al volledig als regen valt) wordt makkelijk geabsorbeerd door de pistes, dat weet ik zeker. Je gaat gewoon een topweek hebben met hopelijk volop zon!

    • Karin S schreef:

     @Elke heel veel plezier en goeie en veilige reis, zie je wel dat het goed komt. Stuur je een foto volgende week, leuk voor het forum!

 7. Vincent schreef:

  Ik rij morgen overdag naar Reutte(Fernpass) voor overnachting op weg naar Obergurgl. Ga ik onderweg nog problemen krijgen met sneeuw? Ik denk het niet toch?

 8. Manuel schreef:

  Zeker dat er nog wel Frankrijkgangers zijn.
  Op 8 Maart vertrek ik met vrienden naar La Plagne.
  Liefst naar wat verse sneeuw en zo te zien neemt de kans hierop toe.
  Ik blijf met spanning volgen!

 9. Sophie schreef:

  Jahoor , nog meer frankrijkgangers wij vertrekken morgen naar valtho met het gezin en hopen op een zonnige week met goeie sneeuw. Iemand nu daar die weet hoe het met de pistes is na al die zon ?

 10. Rob schreef:

  Een koude noordwest stroming is dat ook nog een optie met volle bak sneeuw de komende tijd?

  • Jorne schreef:

   In een golvende westelijke stroming waar de modellen nu op hinten is dat zeker tijdelijk mogelijk. Een januarisituatie met dagenlang stuwing zie ik nog even niet gebeuren

 11. Ron schreef:

  Winter Lage landen definitief begraven neem ik aan en wederom waardeloos voor echte winter liefhebbers?! Hellman 12 of zo? Tjonge jonge en het lijkt wel of niemand zich er nog druk over maakt, murw geslagen als een bokser denk:-(

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   En wat zou dat uitmaken? Je druk maken. Bereik je niks mee. Wordt het echt niet kouder van .. sterker nog al die negatieve energie is vast niet goed voor de opwarming 😉

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Ja helaas ll winter is 2 weken geleden al opgegeven!En het klopt wat je zegt wederom een slechte winter waar we iets anders gehoopt hadden.

  • Jorne schreef:

   Hajo gaf de LL-winter al vroeg op en heeft daarin helaas z’n gelijk gekregen! Ik moet zeggen dat ik er in de weerberichten wel aardig wat plezier aan heb gehad, regelmatig mooie situaties gehad die ook uitkwamen, helaas was het voor meer dan 12 hellmannetjes niet genoeg. RIP LL-winter 18/19

 12. Richard schreef:

  Zaterdag met de camper richting Val Thorens, zullen dus ook de nodige km’s in Les Menuires gaan maken! Na meters sneeuw in het begin van het jaar en 2x daags de camper uitgraven nu lekker met een zonnetje van de berg te zoeven!

 13. Joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550744183.jpeg[/img]
  Met de krokusvakanties zitten in het Aletschgebied ook veel nederlanders@Jorne Of ze deze site bezoeken weet ik niet.
  De komende tijd hier nog droomweer en de sneeuw blijft nog goed. Als we pasen willen skien moet er nog een grote dump komen!

  • Martijn sonnenberg schreef:

   dank Hajo!. Ik had de sneeuwkettingen niet ‘bedacht’ voor komende reis naar de Arlberg, met de beperkte hoeveelheden die hier en daar genoemd worden, maar leg ze toch maar bovenop. Wat is jou professionele mening voor halverwege volgende week, als alle modellen in meer of mindere mate een pluk warme lucht via NL/Noordzee naar de alpen duwen? Het oogt merkwaardig op de weerkaart, lijkt zelfs op te lossen boven Italie. Is dat een reeel scenario? Want dan kan de donderdag wel eens een mooie wandeldag worden ipv ski-dag

  • Jorne schreef:

   Doorgestuurd naar m’n ouders 😉

 14. Jeroen schreef:

  Het zou mooi zijn als het nog de week voor 8 maart gaat sneeuwen. Dan mag het daarna perfect weer zijn 😀

 15. Paul A Club 1989 schreef:

  Zondag afreizen naar Mühlbach am Hochkönig…met dit weerbericht kan het niet meer stuk, thanks Jorne voor je bericht!

 16. Komt heel goed volgende week am Arlberg al had ik toch liever minder warme temperaturen gezien. 🙂
  Ik blijf een wintersport liefhebber in hart en nieren dus ben ik verslaafd aan koude en sneeuw. Dat laatste geen gebrek dit jaar enkel het eerste lijkt me niet mee te willen zitten.
  Maar goed, we mogen niet teveel klagen en onszelf gelukkig prijzen dat we op wintersport vakantie kunnen gaan. 🙂
  Dadelijk nog een uurtje iopwarmen op de indoorpiste @ Aspen.
  En meteen mijn nieuwe hardshell broek testen.

 17. Filzmooser schreef:

  Filzmoos here we come!!

 18. Hans schreef:

  Valt morgen wel mee met de sneeuw. Denk pas vanaf grens Tirol / Salzburgerland naar het oosten de meeste kans.
  Wordt gezien de weersomstandigheden een Topweek voor de 2e week krokus.
  Heerlijk in de natuur, de sneeuw en de pistes etc. …… smeer je goed in hahaha…

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550767265.jpeg[/img]

  Mocht het onverhoopt toch (te) warm worden: wees blij dat je dáár kunt en mag zijn! Fijne vakantie en vergeet niet te GENIETEN !!

 19. nils schreef:

  Morgen naar de tussenstop in Metz. Zaterdag naar sunlotionparadijs portes du soleil. Van 8.30 tot 12.30 op de piste en daarna zien we wel hoe het erbij ligt. Onze kleine kan al lekker skiën dus er gaat een snowboardje mee om daar alvast een begin mee te maken. Ideaal weer daarvoor.
  Wellicht nog hopen op poeder op onze bonuszaterdag. Veel plezier allemaal!!

 20. MichelvdB schreef:

  Het GFS laat steeds zien dat het vanaf 1 maart gedaan is met het zonnige weer; neerslagsignalen wordt sterker en sterker.
  Gemiddelde temperatuur lijkt me wel aan de hoge kant vanaf 1 maart of zie ik dit verkeerd? (ong 2-4 graden boven 0 op 850hPa niveau….)

 21. Asten (Harmelen) schreef:

  Runs worden keer op keer slechter. Zowel GFS als Ecmwf niet best met hoge vorst- en dus bij neerslag ook hoge sneeuwgrens Alpen de komende 2 weken geen sneeuw- maar een warmtemagneet…
  En dat met uiteindelijk een straffe zuidwestelijke stroming.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.