We staan aan de vooravond van een langere periode met warm lenteweer in de Benelux.  Vanaf morgen wint warmere continentale lucht terrein, en zien we geregeld de zon.

123_29Vandaag stonden we tijdelijk onder invloed van lagedrukgebied Quendolin, die vanavond en vannacht nog voor de nodige centimeters in de Alpen zorgt. Maar morgen komen we aan de achterzijde hiervan te zitten, en draait de wind naar het oosten.  Hiermee wordt dan steeds warmere continentale lucht aangevoerd en lopen temperaturen landinwaarts op tot over de 20 graden. Echter er zitten wel een paar addertjes onder het gras.  

Lagedrukgebied Quendolin split zich later dit weekend namelijk op in meerdere kleine koude putjes. Deze gaan stuk voor stuk ”rondtollen” rond het middellandse zeegebied. Één daarvan trekt in wat noordelijker richting. En kan dan vooral in België, en langs de zuidgrens van Nederland, de komende dagen voor meer bewolking en enkele buien zorgen.  Dit kan ook meteen zorgen voor tegenvallende temperaturen.

rart_14042009_14041800Neerslag signalen volgens het Europees model voor zondagochtend, 2e paasdag.  

75_6Daarnaast komt er vanaf maandag, in de steeds maar warmer wordende lucht, ook meer vochtigere voor. Dit kan zorgen, zoals het er nu na uitziet, voor enkele (lokale) onweersbuien op vooral de maandag en de dinsdag.  Voor details hiervan is het helaas nog te vroeg. Later in de week lijkt de lucht dan wel weer wat droger te worden en nemen de kansen op onweer wat af.  Wel blijft het warm, met middagtemperaturen landinwaarts in de 20 graden.

Ten slot nog een update van Eric, die zit op dit moment weer in zijn caravan in Brixen. Vandaag was hij te vinden op de gletsjers van Kaprun.

Fijn paasweekend en geniet komende week van het milde lenteweer. 

 


Jeroen Elferink

Wintersport is er met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij 4 was maakte hij al zijn eerste meters op de oefenweide achter op de camping in Brixen im Thale. Nu 18 jaar later is wintersport niet meer weg te denken uit zijn leven. Meestal is de eindbestemming Tirol. Daarnaast is hij ook van kleins af aan enorm gefascineerd door het weer. In 2015 is Jeroen afgestudeerd tot manager Bos en Natuurbeheer en hoopt later zijn grootste droom waar te maken ; leven in Tirol.

10 reacties

Gesloten voor reacties.