Bij de voorbereiding van jouw wintersport komt natuurlijk een hele hoop kijken. Wat te denken van spullen inpakken, de auto reisklaar maken en materiaal waxen. Maar je wilt ook weten hoe het op je bestemming is. Daarom check je natuurlijk 2 maal daags de weersvoorspellingen op wintersportweerman.nl en hou je webcams scherp in de gaten.

Valfrejus 5 dagen geleden

Maar jij en ik weten ook dat webcams een vertekend beeld kunnen geven. Zo zijn ze gericht op alleen de beste (noordhelling) pistes of worden de cams zelfs uitgezet bij hele slechte omstandigheden. Social media is daarvoor de uitkomst.

Komt dit bekend voor?

Komt dit bekend voor?

Iedereen heeft tegenwoordig wifi op zijn vakantiebestemming, wat voorheen nog wel eens lastig zoeken was. Iedereen laat vaak ook graag weten hoe het op zijn welverdiende vakantie is. Deze berichten en foto’s zijn vaak eerlijk over de condities. Twitter en Facebook zijn de belangrijkste bronnen van rechtstreekse informatie voor veel wintersporters. Twitter vanwege de korte, informatieve berichtjes. Facebook vanwege de uitgebreide mogelijkheid om foto’s te plaatsen. Ongetwijfeld zijn jullie ook bekend met de Wintersportweerman-pagina’s op Facebook en Twitter. Iets onbekender is Instagram, onder jongeren is het al een geruime tijd booming.

Bij Instagram staat de foto centraal. Alles is ingericht om de mooiste foto’s te posten. Iedere post bestaat dan ook uit een foto en eventueel een beschrijving. Dus als je bijvoorbeeld zoekt op #zillertalarena krijg je een hele pagina met foto’s van Zillertal Arena. Mijn ervaring leert mij dat het op Instagram makkelijker zoeken is naar up-to-date foto’s. Instagram zit er vaak zo dicht op doordat het bedoeld is voor mobiel en daarom het posten zo makkelijk en snel is. Ik raad je aan daarom de app te gebruiken en niet de website. Wintersportweerman is natuurlijk ook actief op Instagram!


Ik vlieg daar zelf op links, 2 jaar geleden in Flaine.

Maar waarom moet je Wintersportweerman nou volgen en/of zelfs een eigen Instagram aanmaken? Wintersportweerman post de mooiste platen van alles wat met winter te maken heeft. Elke dag gegarandeerd 1 foto of filmpje, alles zo actueel mogelijk. Wil je een foto zien van jouw volgende vakantiebestemming? Stuur gerust een berichtje op Instagram en ik duik erop!
Ik hoop je snel op Instagram tegen te komen 😉

Ps. Moeite met het gebruik van Instagram? Reageer hieronder en dan proberen we er samen uit te komen.


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

3 reacties

Gesloten voor reacties.