tempvrijdag

Was het altijd maar juni 2015! Heerlijk zonnig en droog en afwisselend verfrissend koel en dan weer aangenaam zwoelwarm. Komende vrijdag kan de BBQ weer aan. Zie hierboven. Ja ik ben ook reclameschrijver. Als het maar eerlijk is. En zeg nu zelf: toppie toch? Vooral nu wij kunnen afkloppen dat de warmte bij ons niet zo dramatisch eindigt als in de Alpen vannacht. Blijven wij mazzelen?

cape1206

Toch wel forse onweerspotentie vrijdagmiddag zoals we het nu zien. Jeroen zal het intensief volgen en tijdig melden als het mis dreigt te gaan. België, Duitsland en de Alpen gaan sowieso voor onweer.

accuec0806

Hoe grappig deze neerslagkaart voor Europa vanaf nu tot 18 juni. Nederland samen met Gibraltar het droogste plekje van Europa. Het is echt een opmerkelijk verloop. Graag ook reacties uit de vakantielanden met bergen en stranden! Is de regen een stoorzender of valt het wel mee?

cliffgfs0806

Het Amerikaans model kijkt optimistisch verder naar 21 juni. Scandihoog en nog steed kurkdroog in de Lage Landen. Komend weekeinde weten we al meer. Als we dan wel 50mm neerslag krijgen dan gooit dat misschien alles over op een andere koers. Zo niet… dan zomeren we lekker door…

leeuwarden0806

… waarbij niet uit te vlakken is dat vandaag wel degelijk recordkoud uitpakt. Het meetstation Leeuwarden met een meetreeks vanaf 1955 scoort een top 10 vandaag. En ook de minima vannacht bijvoorbeeld waren bijzonder.Wijk aan Zee had met +4,0ºC op meethoogte een absoluut record zij het pas vanaf 1991.

leeuwardenjanuari

Even leuk ter vergelijking: wat als je in januari recordkoude maxima hebt? Ja daar zitten een paar toppers tussen…

twentejuni
Twente had gisterochtend al een dagrecord op klomphoogte met -2,2º waarbij het vorige record -0,1ºC uit 2005 was. Vanochtend? Tsjakkaa: twee volle graden af van het record van 2001. De reeks start in 1971. Opmerkelijk dat er niets voor 1985 te vinden is.

twentejanuari

Kijken we ook bij deze klomphoogte minima even naar januari dan krijg je er ook meteen weer ff zin an! 😉

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.