Foto: TVB Obertauern

De weergoden houden zich nergens aan. Qua marketing geen peil op te trekken. Na de krokus komen volgens het boekje de zonneskiweken. De zonnige periode met hogere temperaturen waarin je wintersport combineert met bruinbakken. Op wintersportweerman weten we allemaal dat de zon echter al heel wat dagen uitbundig brandt in de skigebieden. Het verschil is dan nog dat sommige skigebieden langer doorgaan en daardoor meer kans hebben op meer zonneskiweken. Obertauern bijvoorbeeld. Ga je mee van 4 tot en met 7 april?

Het instagramkanaal van Obertauern bulkt van de Kaiserwetter foto’s van de afgelopen periode.

Ook de loeisteile Gamsleiten 2 lift en piste komt dan prachtig op het plaatje. En die lift herinnert ons er dan aan dat het begin april weer tijd is om te gaan schatgraven!

Wil jij een spetterende auto winnen van een groot Duits automerk of bijvoorbeeld de e-bike van hetzelfde merk of tal van andere mooie prijzen? En een heel mooi lang skiweekeinde beleven met Hajo en diverse volgers van Wintersportweerman.nl?

Vorig jaar was het echt helemaal top. Dit jaar gaan we weer. Samen. Carpoolen. Laten we eens proberen 10 mensen bij elkaar te krijgen. Dan winnen we zeker iets! Vorig jaar had ik enorme mazzel dat de e-bike waarvan het schatkistje niet was gevonden, op mijn startnummer werd geloot. Wie weet pak jij op die manier de auto of een heel jaar gratis bier. Of een mooie lawinerugzak of een paar ski’s. Meld je vrijblijvend aan via het formulier! We nemen dan contact op!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.