Piemonte, Valle d’Aosta en Lombardije beleven een zuidkantdump of -dumps van jewelste. Vandaag ingeluid door een ware Föhnstorm.

Bij Maloja als ik het goed zie is 122km/u gemeten. Op het Jungfraujoch zelfs 143 km/u.

En de regen klatert lekker door. Dit is de stand van 22 uur. Op deze pagina wordt geactualiseerd hoeveel er sinds vrijdag gevallen is.

Met deze weerkaart met een nu dalende sneeuwgrens. Heel even kan dat 1500m bereiken maar dan steigt het alweer. In principe wordt alle eerder gevallen sneeuw weer van de gletsjers gespoeld.

De GFS laat het ook langer regenen aan de zuidkant. Over 10 dagen gaat het maar door.

De Zwitserse weerdienst wijst op de Omega blokkade die het slechte weer in het westen in stand houdt. In het oosten van Duitsland is het gewoon aangenaam herfstweer.

Aan de jetstream kun je zien dat deze blokkade ver naar het oosten ligt. Moskou vormt de kern van het hoog. Dat houdt de ellende in het westen in stand.

En wat voor een ellende. Krankzinnige regen in Lobardije. Wat een pieken ook midden van de maand weer.

En hier voor de Mont Blanc. Met sneeuw, sneeuwer, sneeuwst. Maar wel in de nacht op maandag voor het laatst 100% kans op sneeuw.

Hier de drukontwikkeling bij Moskou. Inderdaad wel 10 dagen blokkade. Daarna kan het weer alle kanten op. Dus ook voor de herfstvakantie.

 


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

1 reactie

Paul A Club1989 · 3 oktober 2020 op 13:46

Wat een geweld zeg! De eerste filmpjes van afgesloten dorpjes zijn al online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *