WSWM_Oostenrijk

Met de auto op wintersport is ideaal, alleen ben jij niet de enige die dit doet. Jaarlijks vertrekken er weer duizenden mensen vanuit Nederland richting Oostenrijk om op wintersportvakantie te gaan. Om niet in de grote drukte te belanden is het handig een aantal alternatieve routes te weten. We vertellen je graag welke routes jij kunt nemen om zo snel mogelijk op jouw bestemming aan te kunnen komen.

route1

In deze afbeelding een overzicht van een aantal belangrijke plekken op de route naar Oostenrijk. We bespreken ze hieronder.

Over de Nederlandse grens
Wanneer je de grens oversteekt kan het plezier beginnen. Een belangrijke vraag is echter: waar ga je de grens over? In Duitsland hebben ze als antwoord op deze vraag twee begrippen, namelijk: “linksrheinisch” en “rechtsrheinisch”. Deze begrippen zullen je misschien niet veel zeggen en daarom leggen we ze beiden nog even uit.

  • Linksrheinisch: op deze manier verlaat je Nederland via de zuidelijke route richting Keulen. Om zo te rijden neem je de A73 bij Venlo richting de A61.
  • Rechtsrheinisch: deze route ligt noordelijker. Je rijdt dan via de A12 bij Arnhem de grens over op de A3.

route2

De route: van Frankfurt am Main naar Neurenberg
Het volgende punt waar het vaak druk is, is rond Neurenberg. Er zijn twee manieren om naar deze stad te rijden: via de A3 of de A6 nemen. Houd daarom de drukte goed in de gaten, dan kan je op tijd kiezen welke van de routes je neemt.

route3

Via Stuttgart rijden?
Ga je naar het oosten van Oostenrijk? Dan kom je waarschijnlijk langs Stuttgart. Dit is een drukke stad en veel mensen rijden via deze route. Gelukkig zijn er twee routes die om de stad heen gaan. Op deze manier kan je de drukte omzeilen. In de onderstaande afbeelding staat precies hoe je moet rijden!

route4

De grensovergang op de A93
Wil je de grens oversteken bij München, maar staat er veel file? Dan is er nog een andere optie. Je kunt dan namelijk kiezen voor de A7 via Kempten. Via de 179 rijd je dan Oostenrijk binnen en kom je gelijk uit op de A12, de lange snelweg die door heel Oostenrijk loopt. Super handig!

route5

Via München en Salzburg naar Oostenrijk
Als je via München en Salzburg naar Oostenrijk rijdt, stuit je vaak op file. Om de drukte te voorkomen is er nog een andere optie, namelijk via “das kleine Deutsches Eck” rijden. Dit is een klein stukje Duitsland in Oostenrijk. Op de onderstaande kaart kan je zien hoe je via dit stuk rijdt.

route6

De bovenstaande tips hebben we opgesteld in samenwerking met de nieuwe Renault Captur en de Renault Kadjar. Deze ideale auto’s voor de wintersport zullen je veilig begeleiden naar jouw wintersportbestemming.

Heb jij nog meer tips voor onderweg? Deel jouw ervaringen met ons en andere bestuurders in de reacties!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

20 reacties

Gesloten voor reacties.