DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Een prachtige zomervakantie kan hier van 20 juni tot en met 8 september.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Zondag uitschieters in sneeuwval mogelijk en wat gebeurt er in de Alpen?

check ook eens

27 Reacties

 1. Jarno schreef:

  Wauw fantastisch

 2. paco37 schreef:

  Goedemorgen Allemaal,

  Wat een weersomslag hebben we meegemaakt, zo gingen we van ongewoon hoge temperaturen naar aanhoudende matige vorst voor een langere periode. [ wat kan nederland toch mooi en grillig zijn.
  Wat betreft de sneeuw zie ik inderdaad zondag overdag langzaam oprukken vanuit het zuiden. Maar ik verwacht net als vorige keer een stagnatie boven groningen groningen om vervolgens langdurig centraal nederland plat te leggen onder langdurige matige sneeuwval. Wat betreft de dooiaanval geloof ik ook gedeeltelijk in al zal deze niet slagen en misschien iets aan kou doen verminderen, volgens mij is er inderdaad richting eind januari opnieuw hogedruk verscherping boven scandinavie.
  Nee, hier zijn we bij lange na nog niet klaar mee en zie ook geen enkele mogelijkheid voor voor het azore hoog een vinger in de pap te krijgen.
  Hajo, bedankt dat je ons weer amateurs zo goed op de hoogte houd wat betreft jou visie.[ topperrrrr]

 3. Markiemark schreef:

  Succes vandaag Hajo! Hoop dat het ijs er op jouw sloot er stevig bij ligt…….ik woon in utrecht aan het water en daar is tot mijn grote verbazing het meeste ijs verdwenen! Er was wel een groot wak en het lijkt alsof die door de harde wind alsmaar groter is geworden.

 4. Ronaldo schreef:

  @ Hajo.
  Wellicht een bericht die je van mij bij de “pro’s” verwacht, maar in de 3e alinea schrijf je over “de sneeuwgrens op 2000M” en “wat er op 1500 meter gebeurd”. Ik ga ervan uit dat je het 850HPA niveau bedoeld??. Als je goed kijkt is de druk erg laag slechts 985HPA op zeeniveau. Dit betekend dat het 850HPA ook aanmerkelijk lager ligt. Alles wat er gebeurd boven het Centraal Massief en de Franse Alpen speelt zich slechts af op 1200-1250M. Op dat niveau ligt het 850HPA niveau. Dat scheelt voor de alpen een slok op een borrel. Dat betekend dat je de sneeuwgrens +/- 250 meter naar beneden bij kan stellen lijkt mij.
  In de Franse Alpen is dat het verschil tussen een super dalafdaling en/of natte kledder in het dal.
  Ik begrijp dat je voorzichtig bent na 2 weken geleden (die beruchte zaterdag), geheel begrijpelijk, maar ik denk dat een sneeuwgrens van 1750M echt acceptabel is.

  • Hajo schreef:

   Tuurlijk – je hoort ff te checken waar dat vlak op dat moment ligt. In de winter zelden boven 1400m. Ik schreef ff uit de losse pols. Maar kijk op de kaarten en je ziet het naar +5 gaan op het 850hPa vlak. Dus die 2000m kan gehaald worden. Maar het is ook duidelijk dat de kou in de diepe valleien niet zo maar verdreven wordt. Dus tamelijk omvoorspelbaar allemaal. Hangt dan ook af van de hoek tussen een brede vallei en de windrichting.

 5. Kan iemand mij uitleggen waarom hajo zegt de hoofdpunt kan na 23e de prullenbak in. Klopt het niet wat er in die grafiek staat zo ja waarom niet ?

 6. Maurice schreef:

  Geweldig toch dat zelfs Telegraaf.nl het weer van Hajo over neemt! Top Hajo!

 7. Sander schreef:

  @Hajo wat zeg je nou allemaal.?? Ik ga over enkele uren naar la Plagne. Betekent dit dat ik daar noodweer kan verwachten?

 8. Hans schreef:

  @Hajo: De Telegraaf LEEST jouw site !! Hahaha. Geweldig toch, wat een reclame voor jou.
  Ook mooi boeiend verhaal weer. Ik zelf blijf vasthouden aan de sneeuw voor Friesland, volle bak 5 á 8 cm m.n. E-route.
  We zullen het zien..

 9. jacob schreef:

  Afgelopen nacht in les menuires 6 cm sneeuw. Nu plus 9 graden op 1800 meter en bewolkt. Wat een verschil met eerder deze week!

 10. Ronaldo schreef:

  TIP:
  Lauberhorn wedstrijden in Wengen, afdaling heren, over enkele ogenblikken op ZDF.

 11. Floris schreef:

  Hajo, waar baseer je op dat Friesland geen of weinig sneeuw gaat krijgen? Volgens mij gaat het daar zondagavond/maandagochtend ook gewoon sneeuwen. Normaal kan ik me erg vinden in je uitspraken, maar ik denk dat dit keer je hoop groter is dan de werkelijkheid. We zullen zien 🙂

 12. Eric schreef:

  Even een klein updateje vanuit resterhohe…. Dat is skigebied van kitzbuhel. Vandaag zit resterhohe in de zon terwijl richting kitzbuhel, kirchberg en brixental het bewolkt is. De pistes ligger er waanzinnig goed bi, echt alleen maar sneeuw en echt heerlijke droge sneeuw……

  Ik ga weer een paar afdalingen maken…….jodelaliti

 13. hanne schreef:

  Dag Hajo,

  Vroeger volgde ik u altijd via sneeuwverwachting.nl, waarom schrijft u daar niet meer?
  En denkt u dat, na de laatste pluim van het ecmwf gezien te hebben, de dooikans over 8 dagen kans van slagen heeft, of denkt u dat die weer langzaam van de kaart verdwijnt?
  Alvast bedankt voor het antwoord

 14. rudasilva schreef:

  Vanochtend vroeg aangekomen in Konigsleiten. Goede reis gehad. Ziet er uit als een sprookje in het dorp. Dat geldt helaas niet voor alle pistes. Ben er vanmiddag een paar uurtjes op uit geweest. Met name ‘de rode 3’ naar het dorp ligt er droevig bij. Slecht geprepareerd en de beplanting komt er op veel plekken door, maar dat heeft wellicht ook iets te maken met het feit dat het wisseldag is vandaag. De meeste andere pistes lagen er goed bij. De fohn is vanmiddag wel even op bezoek geweest, maar daar heeft de sneeuw verder weinig onder te lijden gehad.
  Wellicht dat we elkaar vrijdag of zaterdag nog tegenkomen Hajo….

 15. Hajo schreef:


  Bij deze de BV4. Stand nu 3-1. Vanavond weer een weerbericht.

 16. Spyfromthesky schreef:

  Hajo,

  De stand is 3-1 voor je. Gefeliciteerd. Zal wel erg koud hebben aangevoeld.

  Spyfromthesky

 17. Eric schreef:

  Ik weet niet of jullie op een update zitten te wachten uit de alpen…anders hoor ik het wel……het is immers toch ook behoorlijk winters in NL…alleen hebben we die Berg nog niet.

  Maar vandaag waren de skicondities in Kitzbuhel, Kirchberg, Resterhohe fantastisch goed. Sneeuw zoals sneeuw op de piste moest zijn. Einde van de dag verwacht je ijsplaten maar….die waren erniet. Het was echt “griffig” de ski snee er goed doorheen en je kon niet uitglijden alleen maar fantastisch skieen.

  Morgen is er fohn met temp tot 11 graden…we wachten het wel af…..

  O ja heb nog 2 linkjes als je klein filmpje wil zien.

  http://www.youtube.com/watch?v=lbr2HkiaDOM&feature=youtu.be

 18. Hans schreef:

  Mooie ruitjesbroek. Volgende keer in string. hahahaha
  Alle gekheid op een stokje: Gratuliere, und jetz geht’s los mit dem Winter!

 19. MarcoMontafon schreef:

  De kust, sneeuw morgen zie ik net… bedoel je dan de kust van noord holland, of meer in de top van nederland?

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.