nineknights6

Prijswinnaar Maurits is met volle teugen aan het genieten in Livigno. Zie het bericht over het nachtspektakel van de Nine Knights. Deze foto is van vanochtend. Een droomdag dus. Morgen is het ook nog droomachtig in de Alpen. Zaterdag zal het licht regenen. Zondag dan gelukkig op de meeste plekken in de Alpen een mooie afsluitende dag. Bijvoorbeeld in de Zillertal Arena en in Die Tauplitz zit het er dan op! De dag erna kan het flink regenen. Pas in de avond en in de nacht op dinsdag zakt de sneeuwgrens alleen in Oostenrijk nog eens naar 1000m terug.

vorarlberg0904

Hier het ensemble voor Vorarlberg. Met de regen zaterdag in beeld en maandag.

zondag1204

Zondag voor veel skigebieden de allerlaatste dag van het seizoen. Dan gelukkig mooie opklaringen.

dump

Het Europese model trakteert weer een weekeinde verder dan nog eens op een sneeuwdump boven 1000-1200m. In het ensemble van het AMerikaanse model hierboven zie je dat een dag later binnenkomen. Dan met een iets hogere sneeuwgrens.

[metaslider id=58839]

Kijken we op vrijdag de 17e dan zitten we in de warmste nu berekende fase van 15 en 16 en 17 mei. In het Europese model crasht de temperatuur al op de 17e. In het Amerikaanse model een dag later. Zie het gigantische verschil voor de 17e zoals nu berekend. Of het dan rond de 18e of 19e echt nog eens stevig dumpt in de Alpen gaan we zien. Voor gebieden zoals Les Menuires en Obertauern die daarna nog 1 respectievelijk zelfs 2 weken open zijn zou het fantastisch zijn. Livigno is ook nog open tot 3 mei. Wie gaat er nog?

sierranevada0904

Uitsmijter: tip van Ronaldo. Mooie sneeuw tot op 2100m vanochtend in de Sierra Nevada. Dat is dus het zuidpuntje van Spanje. #koudvoorjaar!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

16 reacties

Gesloten voor reacties.