Klik voor grotere afbeelding

Even een kort weerbericht op zaterdagochtend. Het meest opvallend is de felheid waarmee het morgen in Oostenrijk zou kunnen sneeuwen en ook door tot in de nacht op maandag. Vandaag zijn er al wat buitjes met een sneeuwgrens van 1100 tot 1600m. Morgen duikt dat naar de laagste dalen. Dinsdag stijgt de sneeuwgrens geleidelijk naar 1200m. Woensdag naar 1200 tot 1700m. Dinsdag alleen motregen, woensdag zou het lokaal ook wel even harder kunnen regenen.

Beetje bruin
Mijn prognose van de 23e waarin ik de tweedeling tussen westelijke Alpen (poepiebruin) en Oostenrijk behandelde, staat! Blijf in de Wintersport Weerkamer hieronder gewoon klikken op de kaarten met de bewolking om te zien wat de eerste mooie dag in Oostenrijk wordt. Vooralsnog is dat donderdag! Dus kunnen de Oostenrijkgangers ook nog een beetje bruin thuiskomen.       

Ensembles skigebieden 
[fbphotos id=360422837325261]

  • Oostenrijk: om te beginnen afkloppen dat het tamelijk zeker is dat de warmtegolf een tijdelijke aangelegenheid is. Rond 6 maart zitten de Alpen weer op normale temperaturen. Neerslag tot en met woensdag de 29e goed te zien in samenhang met de temperatuurdip met als koudste punt de nacht op maandag en de stijging daarna. Droog vanaf donderdag en na Krokus onzeker mbt neerslag;
  • Zwitserland en Franse Alpen eigenlijk al helemaal droog;
  • Zuidkant ook droog (aiaiai wat een sneeuwarm seizoen daar);
  • Sauerland grote smelt met pas rond 7 maart kansjes op kunstsneeuwproductie ’s nachts;
  • Noorwegen: place to be! zie formulier.   

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=360424880658390]

Leuk weer die foto’s van onze belastingconsulent Sydney uit Itter!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.