Klik voor grotere afbeelding

Even een kort weerbericht op zaterdagochtend. Het meest opvallend is de felheid waarmee het morgen in Oostenrijk zou kunnen sneeuwen en ook door tot in de nacht op maandag. Vandaag zijn er al wat buitjes met een sneeuwgrens van 1100 tot 1600m. Morgen duikt dat naar de laagste dalen. Dinsdag stijgt de sneeuwgrens geleidelijk naar 1200m. Woensdag naar 1200 tot 1700m. Dinsdag alleen motregen, woensdag zou het lokaal ook wel even harder kunnen regenen.

Beetje bruin
Mijn prognose van de 23e waarin ik de tweedeling tussen westelijke Alpen (poepiebruin) en Oostenrijk behandelde, staat! Blijf in de Wintersport Weerkamer hieronder gewoon klikken op de kaarten met de bewolking om te zien wat de eerste mooie dag in Oostenrijk wordt. Vooralsnog is dat donderdag! Dus kunnen de Oostenrijkgangers ook nog een beetje bruin thuiskomen.       

Ensembles skigebieden 
[fbphotos id=360422837325261]

  • Oostenrijk: om te beginnen afkloppen dat het tamelijk zeker is dat de warmtegolf een tijdelijke aangelegenheid is. Rond 6 maart zitten de Alpen weer op normale temperaturen. Neerslag tot en met woensdag de 29e goed te zien in samenhang met de temperatuurdip met als koudste punt de nacht op maandag en de stijging daarna. Droog vanaf donderdag en na Krokus onzeker mbt neerslag;
  • Zwitserland en Franse Alpen eigenlijk al helemaal droog;
  • Zuidkant ook droog (aiaiai wat een sneeuwarm seizoen daar);
  • Sauerland grote smelt met pas rond 7 maart kansjes op kunstsneeuwproductie ’s nachts;
  • Noorwegen: place to be! zie formulier.   

Hieronder de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=360424880658390]

Leuk weer die foto’s van onze belastingconsulent Sydney uit Itter!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

11 reacties

Gesloten voor reacties.