1010_la

Het was, in tegenstelling tot de Lage Landen, wederom een prachtige dag in de Alpen. Deze schitterende plaat uit Zell am See Kaprun is natuurlijk om van te watertanden. Kijk die pistes er eens mooi bijliggen. En de condities zijn nog steeds erg goed.

zaterdag 2103 12u

Om heel eerlijk te zijn zit ik een beetje met m’n handen in het haar. En geloof me, dat is bij mij erg onwaarschijnlijk. En dat is niet omdat ik geen handen heb. Op de korte termijn zijn de kaarten wel geschud. Morgen trekt er een front over de Lage Landen die wat regen brengt. Het is echter niet alleen de regen, maar ook de combinatie met de  wind en de temperatuur die het morgen erg guur maakt. We zijn de laatste dagen erg verwend met mooie voorjaarstemperaturen. Dat zit er voorlopig niet echt in. Alleen zondag kan een uitzondering zijn. Niet qua temperatuur maar wel qua zonneschijn. Het blijft fris.

zondag 2203 alpen

In de Alpen is het echter dan guur en sneeuwt het zo nu en dan. Geen grote hoeveelheden, maar het front dat morgen overtrekt klapt dan met een noordwestelijke wind tegen de Alpen aan.

accu tm 2303

De hoeveelheden zijn niet echt hoog en de sneeuwgrens ligt ergens rond de 1000 meter. De noordwestelijk alpen vangen de meeste sneeuw af. Hoe verder oostelijk, des te minder neerslag. En pas op dinsdag komt dan het volgende front, die tegen de zuidelijk Alpen aanstuwt. Maar daar ben ik vanavond niet heel zeker van

di 2403 12u

Er zit erg weinig dynamiek in atmosfeer. En ik durf geen uitspraak te doen wat er na dinsdag gaat gebeuren. Ik heb de laatste dagen eigenlijk de kaarten te weinig bekeken om een trend te ontdekken. Ik houd me daarom vast aan het mooie bericht van Frederic van vanochtend. Wel zie ik dat na dinsdag de modellen uit elkaar gaan lopen in de luchtdruk constellatie. Hopelijk zijn de berekeningen morgen eenduidiger. Dus vanavond even geen meteofictie.

CAfFQt5XEAAMooA

En ach….als Wintersportweerman zijn we toch al uniek en onderscheidend van de andere websites met onze weerberichten. Ook wel iets om trots op te zijn want we zitten er vaak bovenop. Vanavond dan maar een keertje niet. Op naar de lente. Met sneeuw in de Alpen.

Fijn weekend.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

1 reactie

Gesloten voor reacties.