Koning Thialf heerst. In heel Europa. In Oostenrijk vannacht al een hele koude nacht met uitschieters naar minus twintig. Windstil hogedruk (plaatje is Salzburg). Nu ja … hogedruk?

Het is maar net aan 1013hPa over de Alpen vannacht. Maar dus wel windstil. In feite hetzelfde als in Nederland alleen daar hebben we de nog warme Noordzee in de buurt. Dus wordt het woensdag met een beetje oostenwind het koudst. En de sneeuw komt in de laatste berekeningen in Noord-Frankrijkrijk uit. Dus wij het perfecte schaatsweer.

Gisteren aandacht voor een scenario van dooi vanaf de 18e en dan na een paar dagen zacht de vorst weer terug en hoe. Vandaag een nieuw scenario: het is iets wat wij op dit platform het Petertje zijn gaan noemen… In de 06u run van het amerikaan model zit ie: alls gaat voor die dooi vanaf de 18e…. behalve één eenzaam lijntje: het Petertje. Ja het scenario van gisteren is er ook weer vertegenwoordigd door de paarse lijn. Maar die grijze is toch ook echt lollig. En die gaan we ook als hoofdrun wel een keer terug zien de komende dagen. Pas op de 16e valt het doek voor zulke buitennissigheden. Maar het is dus faliekant fout om ze niet even te laten zien in dit stadium.

In het Europese model is ok wel iets vergelijkbaars te zien. Dus gewoon ff afwachten. En morgen zal wel ergens de eerste wedstrijd op opgespoten natuurijs zijn.

Categorieën: Afwachten

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Sjaak · 12 december 2022 op 20:07

Hajo,
Heb jij enig idee hoe ik petertje kan lokken.

Michael · 13 december 2022 op 07:28

Goedemorgen morgen Hajo leuk geschreven over het Petertje, het zou mij niks verbazen of jij gaat gelijk krijgen, zoals vaker. De opper van 000 uur van gfs gaat nu onverwachts ook mee met het Petertje, en geeft zelfs een ijs dag op 2e kerstdag Erg spannend

Richard · 13 december 2022 op 11:18

Toch gaat na Dinsdag in oostenrijk de temperatuur alweer naar beneden en zie ik op de kaarten sneeuw voor donderdag en het weekend zie ik dat goed ?

Gesloten voor reacties.