de ondergaande zon en dan skitouren!

Dit wintersportseizoen kan je op woensdagavond in het Montafon terecht voor een avondje op de ski’s. Plaats van het gebeuren, het prachtige Gargellen in het Montafon. Het blijft moeilijk te oordelen wat deze excursie de moeite maakt, de ondergaande zon? Het skigebied voor jezelf hebben? De magie om in de avond op de pistes te zijn? Hoog op mijn to do lijstje! 

De ondergaande zon en de Madrisa

Terwijl de laatste skiërs aankomen bij het dalstation kan jij nog even naar boven. Met de gondels naar de Schafberghüsli om daar de eerste tour-ervaring op te doen. Een ondergaande zon, een leeg skigebied en een indrukwekkende Madrisa op de achtergrond. Klinkt toch als een prachtervaring nog voor ze zelfs is gestart. Ben je al langer van plan om je aan tourskiën te wagen, dan is dit de activiteit voor jou.

Het is echter meer dan gewoon een tourski-ervaring. Je mag ook achter de schermen van het skigebied. Ontdek alle informatie over Gargellen dat je al had willen weten. Je leert wat er schuil gaat bij de werking van een skigebied. Het mag allemaal simpel lijken, gewoon wat liftjes laten draaien, maar dat is het zeker niet.

Na die informatie ga je met het lampje op jouw hoofd richting de stoeltjeslift aan de top. Je gaat zo’n 220 meter verticaal naar boven. De ideale afstand om te leren wandelen op tourski’s. Je moet glijden over de sneeuw, zo bespaar je energie, je moet jouw eigen ritme vinden,… . Het wordt makkelijker met elke stap die je neemt. En dan volgt er een kleine snack in het openlucht restaurant. Daarna gaat het richting het dalstation, over al deels geprepareerde pistes.

Deze topactiviteit vindt plaats op woensdagavond tussen 12.12.2018 en 17.04.2019. Je kan dagelijks reserveren aan de kassa van het skigebied tot 12H00. De activiteit begint om 16H00 en duurt zo’n 4 uurtjes. Prijs van het gebeuren €59. Heb je geen eigen touringmateriaal dan kan je dit huren voor €44/per persoon. Heb je geen geldige liftpas dan betaal je €16,50 extra.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!