Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Kleinwalsertal
Lees verder >

Dat skigebied voor de hele Familie

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Zon krijgt overhand met onderbreking komende maandag

check ook eens

15 Reacties

 1. Roland Zwammerdam schreef:

  Ik zie net voor de alpen (arlberg) dat de druk omhoog gaat in de loop van volgende week. Dat biedt natuurlijk kansen voor mooie zonnige dagen met af en toe een wolkje. Temperaturen zeker niet laag, maar ach als de sneeuw goed is hoor je mij niet over de temperatuur. Op naar Lech volgende week!!!!

 2. jesse schreef:

  Wat denken jullie, wat kan ik 4 februari in het Sauerland verwachten? Nu ziet het er prima uit, maar ik vrees dat het dikke drab wordt, of kunnen jullie een beetje hoop geven dat het rond het vriespunt blijft?

  • Dennis schreef:

   Op dit moment geeft GFS een paar dagen lichte dooi aan voor het Sauerland. Zie ook de ensemble op deze site (Weerkamer > Ensembles Algemeen > Sauerland (D)

   Zoals je daar kan zien treedt woensdag de 30e lichte dooi in (1 á 2 boven 0). wat aanhoudt tot en met 3 februari. 4 februari weer temperaturen onder 0. Met het huidige sneeuwdek in Sauerland zal het wel skibaar zijn, echter de condities zijn niet optimaal voor het behoud van de sneeuw: het dauwpunt ligt ook boven 0 gedurende die periode, waardoor de sneeuw zeker wat zal smelten, alleen de huidige 60/40 cm die er ligt zal dan nog niet verdwenen zijn.

 3. Dennis schreef:

  @Hajo: Had je de mijlpaal nog meegekregen in het vorige weerpro bericht? De site is inmiddels de grens van 20.000 reacties op je berichten gepasseerd. Chapeau! 🙂

  • Hajo schreef:

   Leuk dat je me erop attendeert! Waar zie jij dat getal 20.000? Ik zie 19.048 in mijn dashboard.

  • Dennis schreef:

   Hmm, dat is apart. Wellicht begint de teller dan niet bij 1..
   Ik zie nu dat ik de 20.037e aan het beantwoorden ben 🙂

   Als je klikt op ‘beantwoorden’ staat het getalletje van de comment waar je op antwoordt in de URL. Als je net een reactie hebt geplaatst, spring je naar je eigen reactie. In de URL staat dan het nummer van de reactie. Je kunt het ook in de broncode zien.

   Het kan natuurlijk zijn dat hier en daar een reactie is verwijderd of nooit is ingevuld door wel klikken op ‘beoordelen’, maar toch wegsurfen, er van uit gaande dat de DB automatisch een nieuw nummertje genereert zodra iemand op ‘beantwoorden’ klikt.

 4. MarcoMontafon schreef:

  Een Droomweek “zoals hajo het altijd zegt:-)
  En toevallig wil het dat ik vrijdag wegrij met een pistop in Leutkirch, om daarna zaterdag ochtend nog een uurtje te rijden naar eindbestemming.
  Mijn BV1 is uitgekomen… haha… toch goed gepiekt toen we boekte begin vorig jaar:-)

  wat een vooruitzicht zeg!

  • denijzz schreef:

   Aangezien wij zaterdag ook naar st. Gallenkirch rijden. Hoop ik ook dat er geen enkele onzekerheid in deze voorspelling komt. Heerlijk !!!

 5. Ramona schreef:

  Nou, ik schrok zeker van je bericht over regen, maar nu maak je alles weer goed? Zaterdag richting Saalbach, let the sun shine!

 6. John schreef:

  Hoi hajo aankomende zondag hebben we volle maan zou de dooi aanval wel slagen . Meestal als het vriezend weer is en er volle maan opkomst is,is een weeromslag vaak niet aan de orde.of zijn dit fabeltjes van vroeger.

  • Kirsten_dl schreef:

   hmmm… mijn grootvader zaliger was een bijzonder wijs man, opgegroeid als boerenzoon en heel z’n leven heeft ie keihard gewerkt op het veld.
   Hij had heel veel kennis wat betreft de maanstanden en weersveranderingen, jammer dat ik toen hij nog leefde nooit dieper ben ingegaan op zijn kennis hierover.
   Zo wist hij bijvoorbeeld dat een bepaalde maanstand en weertype nooit kunnen samengaan.
   Dus heeft de maanstand volgens hem wel degelijk invloed op het klimaat en het weer.

 7. Hajo schreef:

  @John: ik begin stiekum ook wat meer interesse te krijgen voor de maan. De vorst begin met volle maan en eindigt met nieuwe maan. En als ie dan op volle maan weer terug zou keren?

 8. Hajo schreef:

  PS Er is te weinig nieuws vanavond om een apart avondweerbericht te tikken. Ik sla dus eentje over!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.