Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Zon en kou vs. guur en ijzel, komt de winter wel weer terug?

check ook eens

52 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549270707.jpeg[/img]

  Nog 1x autoruiten krabben vanochtend. Heerlijk brrrrr.

 2. Berend schreef:

  Op de fiets vanochtend bar koud (7.10)!!! Frisse wind…

 3. Robin schreef:

  Brrrr inderdaad; op de temperatuurkaart van Buienradar zie ik dat Lelystad al 2 graden warm is. Mijn eigen thermometer (niet geijkt, geen perfekte opstelling dus niet zonder meer betrouwbaar) geeft 0,4 aan en waar de wind geen golven maakt is het water op de sloot bij mij achter nog voorzien van een ijslaagje. Nare, koude wind dus. Brrrrr.
  Ondanks rekengeweld blijf ik toch hoop houden dat we nog een (voorjaarsvakantie?) weekje winter gaan krijgen, al was het maar omdat ik het zo graag zou zien gebeuren……

 4. Robin schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549273869.jpeg[/img]

 5. ihrte schreef:

  Toch maar geboekt voor de voorjaarsvakantie.. hoppa!!!

 6. Wessel schreef:

  Eerste vlokjes komen naar beneden in Bergschenhoek (Rotterdam), waait ook flink!

 7. Joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549277372.jpeg[/img]
  Even een rondje geskied.Nu koffie en de was buiten opgangen en dan snel weer op de latten. Wat een droomcondities!

 8. Martijn sonnenberg schreef:

  GFS 06 loopt tergend langzaam binnen (iemand een idee waarom?) maar wil nog niks weten van een oceaan–> scandihoog. wordt weer zoals eerder ongemeen spannend

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Is allang binnen hoor… vanaf 324 uur net als veel members kan het best leuk worden. … ook voor de vakantiegangers (zie reactie topic gisteren). Wie weet !

   • Hans schreef:

    Als ik toch mag/kan kiezen……..doe dan maar (alweer) GFS Para en dat al vanaf 156h = a.s. zondag! HOPPA……

    • Hans schreef:

     Hellmannetjes liggen dan voor het oprapen eind volgende week 🙂 Pluim maar even afwachten.

     • Hans schreef:

      Mmmmmm……

      [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549284545.png[/img]

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Los van het feit dat die para verboden zou moeten worden 😉 vind ik het bekijken van het ensemble …uhhh.. niet alleszeggend.
      Kijkende naar de individuele members maar nu dus ook de hoofdrun dan zie ik de laatste 72 uur duidelijke kansen voor kouder weer wat ik dan dus niet terugzie in het ensemble….
      Ik blijf er voorlopig dan ook bij dat er voor degenen die de meteofictie gebruiken voor het ontdekken van een trend vanaf 18/20 februari leuke kansen zichtbaar zijn die al een aantal runs worden ondersteund door aardig wat members..

     • Hans schreef:

      Para maakt ons zeker af en toe gek dit winterseizoen…..
      Ook niet (sneeuw)blind staren op ensemble.
      Zie al eerder “kansen” en wel direct na het weekend. Nu buiten GUUR!

     • Asten (Harmelen) schreef:

      De laatste 72 uur van de GFS run uiteraard dus vanaf 312 uur…

 9. Hans schreef:

  Bizar! Het lijkt leuk en spannend werk……maar is niet zonder gevaar… de één overleeft het, de ander helaas niet

  https://kaernten.orf.at/news/stories/2962423/

 10. Jan schreef:

  Hallo weermannen,reageerders. Wat zijn de verwachtingen voor Winterberg morgen? Droog, bewolkt een beetje zon of toch mistig?

 11. Hans schreef:

  Off Topic……niet dat het heel erg interessant is …. eind van het jaar wisseling van de “wacht” : PP ingeruild voor Dennis Wilt en Anara Onwuka. Betekent dat dan nòg meer invloed vanuit het “De Bilt-gedachte” of kiezen de 2 genoemden een ander weerpad?

 12. Skiwi schreef:

  Vandaag zowat de beste skidag uit mijn leven beleefd in Serfaus! Wat. Een. Dag! ’s Morgens nog wolken boven het dorp, maar boven 2000m scheen de zon al volop. Snel richting Masner via de skiroutes, waar je door kniediepe poeder kon rijden! Ik ben nog altijd aan het proberen om de lach van mijn gezicht te krijgen 😉

 13. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549296399.jpeg[/img]
  De laatste piste-controleur moest geduld hebben! Het was nog te lekker op het terras boven op de Moosfluh.

 14. Ab schreef:

  UKMO nu de 12z run komt nog altijd met een sterkere uitloper van hogedruk boven de oceaan richting Ijsland toe net als vanmorgen vergeleken met andere modellen. Met dan kansen op betere vervolg door minder opdringerige depressies.
  ICON 12z laat dat weer niet zien op dezelfde termijn 144h vooruit. Zo blijven de verschillen groot.
  Hier de kaart van UKMO op 144h https://www.mupload.nl/img/15c9hf7.gif

 15. Daniel schreef:

  Je gaat wel weer vrezen voor de zoveelste dode mus. Zou in de loop van deze week al opener licht winterweer worden, maar we duiken weet de herfst in.
  Ik vind het knap dat mensen nog lichtpuntjes kunnen zien, maar ze zitten allemaal in de meteofictie. Korte termijn is gewoon weer drama.
  Wat een verschil met de Alpen wat bijna overal een fantastisch droomseizoen lijkt te zijn.

  • Henrik schreef:

   Ik zou het niet eens een dode mus willen noemen, er is eigenlijk helemaal geen mus of worst of hoe je het noemen wilt. Huidige kaarten en pluimen zijn gewoon kansloos wat winterweer betreft. Nieuwe GFS pluim heeft 3 members helemaal op het einde die een beetje nachtvorst laten zien, dik meteofictie dus, maar geeft wel aan hoe kansloos het momenteel is. En dat is niet negatief maar realistisch op dit moment. Hopelijk is het over week anders.

   • Ab schreef:

    A.d.h.v de pluimen oa GFS idd voorlopig geen winterweer @Henrik en temperaturen meest normaal tot iets te zacht. Wie weet over een week weer anders of over paar dagen. Maar voorlopig geen echt winterweer ook niet bij EC die nu binnenloopt. Merendeel lijkt voor een Euro hoog te gaan zonder echte kou

   • Hans schreef:

    Ik hecht momenteel weinig waarde aan de pluimen verder dan 120/144h. Kijk pluimen nog maar ’s terug van de afgelopen 2 maanden. Zowel EC als GFS die het weinig goed hadden na bovengenoemde termijn. Zo realistisch is dat ook wel!

    • Henrik schreef:

     Klopt Hans, maar als je realistisch bent zijn de veranderingen in de pluim op lange termijn altijd ten nadele geweest van de winter. We hebben prachtige kaarten en settings langs zien komen bij de vorstperiode half januari maar ook eerder, maar steeds als het puntje bij paaltje kwam was het toch lang niet zo koud of werd het helemaal niet koud (iets met Postma doctrine). Zit er gewoon niet in deze winter denk ik. Maar het is nog maar begin februari, dan mag het van mij nog wel winteren en wie weet komt het toch nog. In Maart hoeft het voor mij niet meer, laat het dan maar lekker voorjaar worden.

     Wat EC nu laat zien lijkt meer op een vroege lente. Groot Eurohoog boven centraal Europa met temperaturen van ongeveer 6 tot 8 graden op 1500m. Voor LL levert dit ruim dubbele cijfers op, graad of 12 denk ik. Hopelijk met veel zon dan is het aangenaam vertoeven op terras:-)

     [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549307194.jpeg[/img]

     • Hans schreef:

      Weet je wat dan wel weer erg grappig is Henrik, of juist NIET….
      op 26 januari 11.53 uur plaatste ik GFS kaart van 384h (11 februari) ….. pure meteofictie….. met de tekst….. “ EUROKNALLER”. Mocht dit idd uitkomen dan heeft meteofictie zeker wel zin. 😉

    • Henrik schreef:

     Haha, ja idd, maar het gaat nagenoeg altijd dezelfde kant op. Daarmee bedoel ik dat dit soort kaarten wel uitkomen en een kaart met een petertje die gaat voor strenge vorst nooit uitkomt.

 16. Ivo schreef:

  Dit waren nog eens temperaturen…

 17. Asten (Harmelen) schreef:

  Ik blijf er bij: veel members gaan run na run vanaf de 18/20e voor nieuwe kansen. Zeker voor de Alpengangers erg prettig 😉

 18. Frank schreef:

  Snachts vorst -5 overdag niet warmer dan plus 5 prima weer.

 19. Hajo schreef:

  Minder optimistisch dan Jorne over laaglandwinter dan Jorne. Zie avondupdate: https://wintersportweerman.nl/droomdagen-skigebieden-rond-hele-alpen-en-alpen-blijven-goed-111201/ Dank voor al jullie reacties. Ga er nu even doorheen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.