Het is niet te geloven hoe de Alpen anno 2013 de zomer ingaan: een witte zonnewende. NU KIJKEN! Er is net een Nederlands stel in Kleinwalsertal getrouwd en die zijn nu op honeymoon in het Montafon. Wandelen wad de bedoeling. Nu ja ik had het gisteren al aangekondigd: Temperatursturz. Verschil met de berekening van gisteren is dat dit het meteen geweest is qua sneeuw in de Alpen en dat er dus geen tweede klap komt. Hoopvol voor de laga landen? Frederic komt zo met zijn prognose. 

En nu dus kijken hoe het eraan toegaat in enkele van onze partnerskigebieden! Helemaal bovenaan Selva oftwewel Wolkenstein in het Val Gardena (zie meteo Selva). Hier direct boven Livigno (zie meteo Livigno).  

En dit is Obertauern (zie meteo Obertauern).

En dit is Zinal in het Val d’Anniviers (zie meteo Sierre-Anniviers).

Afsluitend kunnen we ook nog op live video genieten van de winter in de Alpen. Voor sneeuw hoeven we dus niet naar Nieuw-Zeeland. Voor mega-poeder wel! Kijk nog even naar Arjans bericht van gisteravond.  

Obertauern – Grünwaldkopf (zie meteo Obertauern)

Königsleitenspitze – Zillertal Arena (zie meteo Königsleiten)

Livigno (zie meteo Livigno)

Sneeuwgrens? Rond 1800m in noordwest naar 2600m in zuidoost. Check ook nog even de webcams van Val Gardena, Livigno, Zillertal Arena of  Obertauern.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.