Schermafdruk 2016-08-28 10.07.46

En daar is ie weer. Terug van twee weken geheim offline project. Iets met TV. Meer info volgt. Leo en Fréderic waanzinnig bedankt dat jullie de community door de hittegolf geloodst hebben. Super! Nu dan even: wat is dat voor sneeuw op de foto? Het is Magadan in Siberië. Na twee weken regen begon het daar eergisteren te sneeuwen.


Lekker toch? In het bijbehorende artikel lezen we niets of het extreem is of niet.

magadan-climate-graph

De sneeuw zal wel in een heuvelgebied zijn gevallen. Maar de grafiek op zeeniveau laat zien dat het toch wel bijzonder is. Mocht iemand meer weten hoor ik het graag.

Schermafdruk 2016-08-28 10.24.31

Magadan op de kaart

 

Iemand op vakantie daar? Of in Nieuw-Zeeland?

Mooi hoor! Zomer is mooi. Herfst is mooi. Winter is mooi. En we gaan het allemaal meemaken.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

4 reacties

Gesloten voor reacties.