Schermafdruk 2016-08-28 10.07.46

En daar is ie weer. Terug van twee weken geheim offline project. Iets met TV. Meer info volgt. Leo en Fréderic waanzinnig bedankt dat jullie de community door de hittegolf geloodst hebben. Super! Nu dan even: wat is dat voor sneeuw op de foto? Het is Magadan in Siberië. Na twee weken regen begon het daar eergisteren te sneeuwen.


Lekker toch? In het bijbehorende artikel lezen we niets of het extreem is of niet.

magadan-climate-graph

De sneeuw zal wel in een heuvelgebied zijn gevallen. Maar de grafiek op zeeniveau laat zien dat het toch wel bijzonder is. Mocht iemand meer weten hoor ik het graag.

Schermafdruk 2016-08-28 10.24.31

Magadan op de kaart

 

Iemand op vakantie daar? Of in Nieuw-Zeeland?

Mooi hoor! Zomer is mooi. Herfst is mooi. Winter is mooi. En we gaan het allemaal meemaken.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Gesloten voor reacties.