De vakanties zijn begonnen, we gaan er massaal op uit naar het zonnige zuiden of we blijven wat dichterbij huis dit jaar nu het Nederlandse zomerweer best aardig te noemen is. Tijd om eens te gaan kijken hoe het met de sneeuw gesteld is op enkele gletsjers, wat is het weer daarbij? En we nemen een kijkje in Nieuw-Zeeland. Hoe is het daar met de sneeuw? Ik benoem nu niet niet alle gletsjers want dan wordt het bericht veel te lang, ik licht er enkele uit puur om eens te kijken hoe het er mee is.

Oostenrijk

KitzsteinhornKaprun
Sneeuwhoogte top: (3000m) 230 cm
Sneeuwhoogte dal: (2450m) 80cm
Geopende liften: 7
Open pistes: 10 km
Sneeuwkwaliteit: oude sneeuw (laatste sneeuwval 26 juni)
Klik hier voor tarief skipas
Klik hier voor de website.

Weerbericht komende dagen op de top: (3000m)
Eerst zonnig later wat wisselvalliger met in de middag kans op een regen of onweersbui. Middagtemperatuur tussen 7 en 10 graden vanaf donderdag dalend naar iets boven het vriespunt. In de nacht minima dalend tot rond het vriespunt.


Hintertuxer Gletscher
Sneeuwhoogte top: (3250m) 280 cm
Geopende liften: 12
Open pistes: 22 km
Sneeuwkwaliteit: oude sneeuw (laatste sneeuwval 24 juni)
Klik hier voor tarief skipas
Klik hier voor de website

Weerbericht komende dagen op de top (3250m)
Perioden met zon en overwegend droog. Op woensdag kans op een regen en onweerbui waarna koudere lucht binnenstroomt. Donderdag kans op sneeuw op de top.
Middagtemperatuur dalend van 7 tot 10 graden naar iets boven het vriespunt. In de nacht minima rond het vriespunt.

Zwitserland

Skigebied Zermatt (Matterhorn)
Sneeuwhoogte top: (3800m) 150 cm
Geopende liften: 11
Open pistes: 26 km
Sneeuwkwaliteit: redelijk (laatste sneeuwval 29 juni)
Klik hier voor tarief skipas
Klik hier voor de website

Weerbericht komende dagen op de top (3800m) Eerst zonnig, vanaf dinsdag meer bewolking en kans op sneeuw. Middagtemperatuur dalend van iets boven het vriespunt naar enkele graden onder het vriespunt. In de nachten nog wat kouder.

Het zou mooi zijn als ik een vergelijking met vorig jaar kon maken rond deze tijd met de actuele sneeuwhoogte. Echter weet ik op dit moment niet waar ik die gevevens kan vinden. Als iemand anders dat weet laat het even weten in de reacties. Volgend jaar kunnen we in iedergeval de vergelijking maken met dit artikel. Gaan we nu over naar Nieuw-Zeeland.

Ja, het sneeuwt er al weer heftig dus helaas is het skigebied Mt Hutt op moment van schrijven gesloten. Eerder deze week viel er al 40 cm dat gaf ook elders op het eiland overlast lees het hier en op moment van schrijven is er weer 12 cm bijgevallen.

Vette grafiek, echt heel veel sneeuw, ik ben heel benieuwd wat de maximale sneeuwhoogte hier gaat worden. Dat ga ik voor jullie bijhouden. Op dit moment ligt er 360 cm op de top en 320 cm in het lager gelegen gebied. Aanzienlijk veel sneeuw en het seizoen is nog niet eens halverwege. Klik hier voor de website. Tot slot nog een mooie stunt compilatie (free stylin evenement) van de facebook site van Mt Hutt

[dc_slider slider=”20265″ captions=”true”]

Leo maakt in de loop van de ochtend een nieuw bericht over het weer.


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

6 reacties

Gesloten voor reacties.