De eerste zomervakantie die we spenderen in de bergen is een feit. Het Kleinwalsertal stond al enkele jaren op mijn to-do lijstje tijdens de wintermaanden, maar we zijn er helaas niet geraakt. Dus trekken we er maar heen in augustus, om heerlijk te mountainbiken, wandelen en wat te genieten van de bergen. Dat het hier zo’n geweldige zomerhotspot is had ik niet durven dromen.

De zomerhotspot bij uitstek

Tijdens onze vakantie verblijven we in de KWT-lodge van Sanne en Boaz. Het uitzicht vanuit onze kamer is adembenemend, zoals je kan zien op de foto bovenaan. Daarnaast is het ook fijn om te kunnen communiceren in jouw eigen taal, plus je hebt natuurlijk de insider tips. De KWT-lodge ligt in het gezellige Baad, helemaal op het einde van het dal. Elke 10 minuten stopt er een bus voor de deur, waarmee je het hele dal kan doorkruisen. De auto kan hier dus gerust blijven staan. Daarnaast krijg je bij jouw verblijf in de KWT-lodge een gratis liftpas gedurende de zomermaanden. Opgelet deze gratis pas is niet bij elk hotel inbegrepen en het scheelt wel wat natuurlijk. Je kan hier tijdens de zomer kiezen uit maar liefst 8 liften om naar boven te gaan. En de pas geeft je ook toegang om gratis de bus te gebruiken, zo kan je extra genieten van een glaasje wijn.

Deze actie is natuurlijk om meer toeristen aan te trekken in de zomermaanden. En terecht, want je kan je hier echt wel uitleven. We merken op dat de gemiddelde leeftijd hier toch een stukje hoger ligt dan de onze. Jammer, want je kan hier echt gaan voor een actieve sportvakantie. Er is een klimparcours, talloze wandelroutes en natuurlijk de mountainbike/e-bike parcours. Van die laatste komt er nog een apart blog-artikel aan :).

Zomerhotspot voor wandelen en fietsen

Naast dit alles heb je hier ook voldoende natuurlijke meertjes in de omgeving om verkoeling te zoeken en een zwembad. Doorheen het ganse dal zijn tal van gezellige caféetjes en restaurantjes. De meeste plekken zijn enorm betaalbaar, je vergeet bijna dat dit een skigebied is ;-)!

Prachtige zomervakantie dichtbij

In de KWT-lodge zelf is een honesty bar waar je aan scherpe prijsjes kan genieten van een biertje op het gezellige terras. Perfect om een vermoeiend dagje af te sluiten in de bergen. Te koud buiten? Dan kan je gezellig in het knap gerenoveerde salon iets drinken.

Zomerhotspot

De Kleinwalsertal Lodge van Sanne en Boaz in een prachtige omgeving!

Als je op zoek bent naar een vakantie voor het ganse gezin of gewoon als koppel wil komen sporten in de bergen. Het kan hier allemaal. Voor zij die een minder actieve vakantie willen, ja je kan altijd an het zwembad gaan liggen met een goed boek hier. Zonder dat je om 04h00 jouw handdoek moet gaan leggen ;-). En daarom is dit mijn zomerhotspot! Een aanbod voor iedereen, voldoende actie, en de gezonde berglucht krijg je er nog gratis bij! Vanuit Antwerpen ben je op 7 uur in het Kleinwalsertal. De ideale afstand, ook tijdens de wintermaanden.

Zomerhotspot vol bloemen en te midden van het groen

Zoals je kan lezen verbleven wij bij Sanne en Boaz (en Filippa) in de Kleinwalsertal Lodge. Zij renoveerde het oude hotel Walli uit de jaren 70 en maakten er een gezellige plek van. Wij zijn alvast enorme fan van hun concept en snappen maar al te goed waarom ze voor dit stukje paradijs kozen!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

9 reacties

Gesloten voor reacties.