les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet tevreden? Geld terug.

Zonnige skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

Boek rechtstreeks jouw vakantie

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ga tot het uiterste in het Kleinwalsertal!

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Kleinwalsertal
Lees verder >

De meer dan 50 km aan wandelpaden, brengen jou op de prachtigste plaatsen.

Les menuires
Lees verder >

Toegang tot het grootste skigebied ter wereld voor een grandioze vakantie.

Kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

Val d'anniviers
Lees verder >

Vakanties vol avontuur wachten op jou!

Val d'anniviers
Lees verder >

Ga je mee op skivakantie naar het paradijs?

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

kleinwalsertal
Lees verder >

Bereidt u zich voor op 130 km Skipiste: brede familiepistes, uitdagende zwarte pistes, en vooral een zeer sneeuwzeker gebied.

Zomer in de Lage Landen!

check ook eens

47 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Hahahaha….geen BBQ feestje voor mij hoor Frederic.
  Veel onzekerheden in de kaarten door de komst van de overblijfselen van Andrea.
  Het valt me toch op dat alle weermodellen daar enorm veel moeite mee hebben.
  Morgen maar weer eens kijken wat we er van kunnen brouwen.

 2. Sjaco schreef:

  Mooi Leo, volgende week: onzekerheid blijft troef, geniet, ga wij ook doen (wel een temperatuur doorgeven hoor 🙂 )

  • Ronaldo schreef:

   @ Sjaco.
   Leo????
   Frederic toch??
   Of bedoel je Ronaldo
   Zit je nu al aan de rosé?? 😉

  • Sjaco schreef:

   Inderdaad, bij mijn schoonzus net geweest, woont bij de rotte,moest de nieuwe kano komen bekijken, en inderdaad rose’tje op. Nu lekker in de tuin met een koud “Sappie

 3. Hajo schreef:


  Ik zie in de pluim echt heel duidelijk mijn “new normal” van 15 graden. Maar ja, wat is het klimatologisch gemiddelde voor juni? Idd 15,6 graden. Ook wel leuk om te kijken naar de 10 warmste juni’s ooit. Tja het is gewoon geen Spanje hier.

  Interessant ook dat de grafiek van juni-gemiddelden weer precies de PDO-golf laat zien:

  Zo op het oog hebben de warme PDO-fasen hebben 16 graden juni-gemiddelde en de koude PDO-fasen 14 graden. Wat dat betreft “merken” we nu allemaal weer een terugval van 16 naar 14 graden…. klimaat=interessant!

  • Sjaco schreef:

   @hajo, we gaan er nu over op houden, maar met je new level of standard ik wist niet dat jij de gem. temperatuur bedoelde, lees weerbericht 4 juni, daarin zat trouwens een alinea, direkt gespeeld op je collegae, voorlopig geen 25-27 graden en helemaal geen 30.
   Later zeg je, ik ga er ook ingeloven, daarna weer terug.
   Geen reactie gezien op deze site, waarschijnlijk hebben jullie een direkte lijn met elkander.
   Voor de rest alles goed 🙂

  • Frederic schreef:

   @Hajo. Ik wist ook niet dat je met die +15°C de gemiddelde juni-temp bedoelde. Ik dacht de max-temp, met dan een t°-gem van om en bij de +12°C. Ik vond het al heel pessimistisch van je, want dan heb je eigenlijk enkel een W- over NW- tot N-circulatie bij ons. Ofwel continu grijs regenweer uit het ZW.
   Tsja, zo gezien is het natuurlijk niet moeilijk, aangezien dat al bijna het klimatologisch gemiddelde is.

  • Sjaco schreef:

   Ben blij dat jij het ook zo ziet, die paar tiende lager die verwacht worden zal ook nog wel op terug gekomen worden. Blijft het feit dat je nooit collegae(of verwanten) af moet vallen in het openbaar.
   Tegen mij mag hij kl..zk. zeggen, geen probleem, maar als jullie, als redacteuren van de zomer-uitgave, met jullie verwachtingen met een korreltje zout worden genomen, dat steekt mij.(“”gaat toch geen 25-27 graden worden, klopt in krommenie inderdaad niet)
   Dit is het laaste wat ik erover zeg. Het is een prima site, en leuk,leerzaam dat gaan we zo houden in de toekomst mits ik er niet afgeknikkerd wordt. 🙂

  • Leo van der Nat schreef:

   @Sjaco. Bedankt voor je feedback 🙂 Ja natuurlijk hebben we een directe lijn. In dit geval niet gebruikt trouwens. Daarnaast: ondanks dat ik mag roepen wat ik wil, ga ik (als ik het al oneens zou zijn)Hajo natuurlijk niet publiekelijk afvallen.. hij is mijn grote leermeester!
   NB je hebt in deze wel een puntje, ik zat ook even in mijn ogen te wrijven..
   Uhm, Hajo, licht maar even toe denk ik 🙂

  • Leo van der Nat schreef:

   @Sjaco: en dan lees ik nu je reactie van 16h26.. Nee natuurlijk word je er niet afgeknikkerd; zoals vaker gezegd: opbouwende kritiek is altijd welkom! Verder zie ik het probleem niet zo hoor.
   Bedenk dat we hier met z’n allen door de opportunistische setting echt wel eens een missertje maken, ook Hajo (als je dat zo wil zien met die 25-27 graden) 🙂

  • Kees schreef:

   Ik wil me beslist nergens mee bemoeien maar het enige wat je soms ziet is dat mensen worden meegenomen in hun enthousiasme en een beetje doen aan wishfull thinking. Dat doen we ook met sneeuwberichten en nu dus ook met de zonverwachting. Je streeft naar objectiviteit maar ach een beetje (jeugdig) enthousiasme maakt de boel wel lekker ‘los’. Met een open blik naar elkaar blijven kijken en ook durven zeggen dat een ander wel heel opti/pessimistisch is oid. Ik vind het allemaal prima. Gelukkig is dit een site waarin dit respectvol gebeurt en dat vind ik het allerbelangrijkst! Er sluipt ook wel eens wat betweterigheid in in de reacties maar goed het zij zo. 😀

 4. Ronaldo schreef:

  Tja…en de GFS 06u doet mee. Gezien het ENS gemiddelde. Gelukkig houdt het weer zich niet aan gemiddelden. Ik duim voor warmte advectie door Andrea vanaf woensdag, al is dat niet in de pluim te zien. (alleen de hoofdrun – en dat is de warme uitbeiter)
   

 5. Robin schreef:

  @Hajo, mee eens. Doordat de laatste jaren het voorjaar steeds vroeger leek te beginnen lijkt het dit jaar wel echt heel erg extreem laat te beginnen, Nu hebben we wel records genoteerd in lage temperaturen, maar niet zo extreem als ‘men op de straat’ het voelt.
  Deze en volgende week compenseren we gewoon een beetje. Dat ‘men’ het voelt als extreem komt misschien ook wel doordat er meer aandacht voor is in de media; zeuren om mooi weer doet het altijd (op radio en tv) erg goed.
  De klimaat ‘deskundigen’ konden hun theorie in elk geval goed verkopen met de mooie, vroeg invallende, lentes van de afgelopen jaren. Ook de zachte winters (die enkele jaren terug eindigden) klopten mooi bij de theorie van Global Warming.

  @Frederik; wat een fantastisch filmpje.
  Het valt overigens toch wel op hoe mooi en divers het beeldmateriaal is dat op deze site verschijnt; crowdsoursing werkt!

 6. Kees schreef:

  Een stukje uit de berichtgeving van ‘Die Welt’ van vandaag, het duizelt je als je naar de cijfers kijkt:
  22.750.000.000.000 liter de laatste 4 dagen in Duitsland.

  Der Deutsche Wetterdienst (DWD) hat einmal ausgerechnet, wie viel Wasser während der vier Tage mit Starkregen über Deutschland gefallen ist. Der Hauptteil der Niederschläge fiel am 30. und 31. Mai sowie am 1. und 2. Juni. Anhand des Niederschlagsbeobachtungssystems berechneten die Meteorologen nun, dass 22,75 Billionen Liter Wasser vom Himmel fielen, ausgeschrieben sind das 22.750.000.000.000 Liter. Auch nach Ländern lässt sich das aufschlüsseln: Auf Bayern entfielen 8,28 Billionen, auf Sachsen 2,50 Billionen, auf Thüringen 1,43 Billionen und auf Hessen 1,22 Billionen Liter.

 7. Leo van der Nat schreef:

  Mooi bericht Frederic! Kort maar krachtig 🙂 En wat een gave film van de Galibier!

 8. Kees schreef:

  Beizewee,, Arcen heeft nu de hoogste temp met 26,8 C. Haha, drie keer raden wie vandaag wint 😀 . Dus Sjaco, poets de medaille maar op!! De tweede keer geraden deze week (1e keer was off the record?!).

  • Sjaco schreef:

   Kees, dacht dat de eerste keer geluk was, maar nu ga ik toch twijfenlen 🙂 Ben benieuwd wat je voorspelling voor morgen wordt, moeilijke dag. Vannavond zal ik de Ranglijst plaatsen.

  • Leo van der Nat schreef:

   🙂 Gefeliciteerd!

  • Ronaldo schreef:

   Goed zo Kees. Straks ben jij nog de pro. (of beginnersgeluk??
   Dan komen wij met onze vragen bij jou.
   Van harte

  • Kees schreef:

   Dank jullie wel!! Nou 2 keer in een week is geen beginnersgeluk hoor. Helemaal niet! Echt kennis van zaken, reken maar. Uiteraard blijf ik zeer bescheiden nu 😀 !! In ieder geval heb ik me nu niet af laten leiden door de Pro’s hahahaha. 😉

  • Ronaldo schreef:

   FF je nickname veranderen in King Kees of Kampioene Kees.
   In ieder geval geen “Cold Kees”.
   Kees closed 🙂 😉 😀

  • Kees schreef:

   Nou eh bedankt Ronaldo maar er bestaat ook al Kees Kaas (echt waar) dus daar begin ik maar niet aan. Voor je het weet heb je een naam 😀 😀 Zo … klaar is Kees!!;)

 9. Remko schreef:

  @@Hajo: gemiddelden van 15 zeker voor de kuststreek. Die verdienen nu langzamerhand wel iets meer.

 10. Ronaldo schreef:

  GFS 12u
  LEKKAH!!

 11. Sjaco schreef:

  STAND ZOMERCOMPETITIE PER 7 JUNI 2013
  ===================================

  1) Dennis………..6 (+2)
  2) Kees……………4 (+4)
  3) Arjan……………2
  — Wessel………..2 (+2)
  5) Leo……………..1
  6)Frederic……….0
  –Ronaldo……….0
  –Eric……………….0
  –Sjaco…………….0
  –Kirsten………….0
  –Gerda……………0

 12. Sjaco schreef:

  Kees is vandaag weer de grote winnaar, hij zat er weer bovenop.
  Dennis en Wessel zaten er 0.5 graad naast, samen de tweede plaats.
  Opmerking: Het is dat ik vandaag in een goede bui ben 🙂 maar morgen worden voorspellingen die in de ochtend geplaatst worden niet meer mee genomen (Wessel en Dennis)
  .
  Kees, jij als leider in het klassement, trap maar af.

 13. Leo van der Nat schreef:

  We zouden voor de verandering ook de laagste max. kunnen doen, om de Waddeneilanden niet te kort te deon. Die worden zwaar onderbelicht, in alle (!) weerberichten. Terschelling heeft deze hele week de 15 graden (ja als max. 🙂 nog niet gehaald!
  Mijn verwachting voor morgen: 11.8 °C

  • Sjaco schreef:

   Vind het inderdaad een apart verhaal daar in het noorden. Begrijp wel dat de watertemperaturen er debet aan zijn, maar dat de temperatuur zover achterblijft, ze halen daar gewoon maxima die gelijk zijn aan de watertemperatuur.

  • Leo van der Nat schreef:

   Ja bizar hoor. Niet helemaal trouwens, de stations op zee blijven daar weer een paar graden op achter (dat vergat ik er ook bij te zeggen; die tellen niet mee 🙂

 14. Eric schreef:

  Morgen weer arcen maar dan 25.6

 15. Vincent schreef:

  GFS komt met hele andere kaarten voor komende week dan ECMWF. Welk model geven jullie het meeste kans. En wat zeggen de andere modellen? Ik ga voor GFS.

 16. Ronaldo schreef:

  @ Sjaco.
  Voor morgen 24.3
  Zondag 21.3

  • Leo van der Nat schreef:

   Ai. Te laat Ronaldo (niet mijn idee hoor). Die voor zondag telt wel. Ik gooi die er ook meteen in, zal morgen niet van komen. Werken en daarna .. bbq 🙂 Wel, net als vorige week (en vandaag ook al trouwens) truitje aan en jasje mee.
   Zondag op Terschelling (wordt eentonig) 11.5 °C
   Warmst (Deelen) : 18.5 °C

 17. Gerda schreef:

  Ik ben te laat voor de zaterdag….. voor zondag zeg ik 22 °C
  Fijn weekend allemaal,geniet van het weer! 🙂

 18. Kirsten_dl schreef:

  Tsja… ben een eeuwigheid te laat voor vandaag (zaterdag) dus gooi er maar een 23.2°C tegenaan voor zondag.

  Fijn weekend iedereen, geniet ervan en vergeet vooral niet voldoende zonnebrand crème te smeren… 😉

 19. Frederic schreef:

  Heerlijke avond gehad. BBQ en overwinning van de Rode Duivels op weg naar Brazilië.
  Als het nog kan @Sjaco (het is toch nog geen ochtend 😉 )
  Voor zaterdag: 24,2°C
  Voor zondag: 21,9°C

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.