Kees heeft in een reactie aangegeven dat er meer geluisterd moet worden naar feedback van bezoekers en reageerders. “Meer” is wat dat betreft een moeilijk begrip want deze hele site is het gevolg van jarenlang intensief luisteren naar feedback van bezoekers en reageerders en dat luisteren en slim opvolgen blijft de kern van waar deze site om draait. Wat weer niet wil zeggen dat ik of mede-bloggers niet wel eens een reactie kunnen missen. Tuurlijk missen we wel eens wat. Wat nooit maar dan ook nooit gemist wordt is een Tip voor Hajo of een Vraag aan Hajo. Die worden altijd gezien en binnen enkele uren persoonlijk beantwoord. Berichten op Facebook en Twitter worden ook allemaal gezien en beantwoord trouwens.

En dan hebben we nog de situatie dat er naast 10 tot 100 deels fanatieke reageerders een grote meerderheid is van “zwijgzame” bezoekers. Daar wordt ook een afweging in gemaakt. Wat doe je als 1 of 2 reageerders vinden dat de site een bepaalde kant op moet terwijl je tegelijkertijd aan de bezoekersaantallen ziet dat een ingeslagen richting zeer wordt gewaardeerd? Anderzijds gaan we er steeds van uit dat achter elke feedback van 1 reageerder zeker wel 500 tot 1000 bezoekers zullen staan die het met die reageerder eens zijn. Zo denk ik dat we met enige trots kunnen terugblikken op vele momenten waarop we puur op basis van 3 of 4 reacties op site een bepaalde koerswijziging hebben ingezet die meestal ook gunstig uitpakte.

Kortom: zonder kritische reageerders kunnen we niet. Om er nu voor te zorgen dat jullie kritische reacties ook allemaal worden gezien door alle mensen die op deze site schrijven, lanceer ik vandaag dit feedback verzamelbericht waar wat mij betreft 150 reacties onder komen die we allemaal zorgvuldig gaan lezen en beantwoorden.  We gaan niet alles meteen beantwoorden omdat het soms leuker is om eerst te zien wat een andere bezoeker denkt. Kom dan een paar dagen later terug en zie of je wel antwoord hebt gekregen. Verder zal dit bericht in de stroom van weerberichten naar beneden verdwijnen, maar zet ik een button in de rechterkolom rechtstreeks naar dit bericht. Ook kun je in de gegroepeerde reacties altijd zien of iemand er weer iets heeft ingeslingerd. 

Afsluitend: dank voor jullie moeite om dit wervelende platform ook wervelend te houden.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

22 reacties

Gesloten voor reacties.