Almsee Filzmoos - verkoeling

Wij in de Lage landen ondergaan al enkele weken een enorme hitte, zuurstofarme lucht en overdreven veel zonnestralen. Ben je het net zoals mij beu? Wel zoek dan verkoeling in Filzmoos! Je kan hier een prachtige zomervakantie beleven en hoewel de temperaturen toch ook hier rond de 27°C blijven kan je hier verkoeling zoeken in de prachtige natuur, ga met jouw voeten doorheen de Almsee zoals op bovenstaande foto. Of ga genieten in het zwemparadijs, dat kan ook.

Verkoeling zoeken in Filzmoos

Je gaat natuurlijk niet alleen voor het zwembad richting Filzmoos, maar weet wel dat je er altijd terecht kan. Met een binnen- en buitenzwembad, sauna, zonneweide kan je hier volledig ontspannen. In Filzmoos zelf zijn geen meren die groot genoeg zijn om aan watersport te doen. Je hebt hier wel een stuwmeer, maar hier mag je niet zwemmen. In de omgeving van dit partnergebied liggen echter wel meren en wilde rivieren. Hier kan je zeilen, windsurfen, kanoën of raften.

Wat je wel hebt in Filzmoos is de prachtige Almsee, die je op onderstaande foto ziet. Op slechts een uurtje wandelen vanuit Filzmoos te ontdekken. Het meer is bekend voor zijn prachtige uitzicht! Dat kan je zeker zien, het is dan ook beschermt natuurgebied. Wil je een overzicht van de wandelingen in dit gebied, klik dan even hier!

Almsee - Filzmoos - ideaal voor verkoeling

Der Almsee bei den Hofalmen.
Filzmoos, Salzburg, Österreich (12.10.2014)

En dat brengt me natuurlijk bij de belangrijkste reden om richting dit gebied te gaan deze zomer. Met 200 kilometer aan wandelpaden kan je hier echt een topvakantie beleven. Er zijn routes voor elk niveau, van beginner tot moeilijke routes die je enkel met een gids mag doen.

Onderstaande foto’s zijn nog afkomstig van de facebookpagina van Filzmoos.

Verkoeling in Filzmoos

Wanneer je doorheen de prachtige natuur wandelt kan je natuurlijk ook uitrusten in één van de hutten die je onderweg tegenkomt.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.