turkijehagel

Turkije 16 juni 2015. Vreemde kleuren. We hebben steeds laten zien dat de droogte langs de as Bretagne Polen een tegenhanger zou kennen in de nu getroffen gebieden. Loop even mee!

Varese in Noord-Italië. Dan heb je geen douche meer nodig.

Suria even ten noorden van Barcelona.

hagelvalencia

Rond Valencia is op meer dan 4000 hectare landbouwgrond meer dan 1,5 miljoen euro schade aangericht door leuke hagelstenen.

model

En vannacht wordt het weer leuk koud in de Lage Landen. Dit is wat het Harmoniemodel berekent voor vanavond 10 uur.

actueel1606

Je ziet dat zowel Wijk aan Zee als Twente alweer ruim voorlopen op dit schema. Bijna 5 volle graden kouder dan berekend! En dat is dus op 2m meethoogte. De berekening is lokaal een minimum van 5ºC. Het zal toch niet echt gaan vriezen he? Dat zou te gek zijn. Maar grondvorst zal wel weer gehaald worden.

PS Morgenochtend weer een prognose


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.