engelberg2009

Het heeft niks om het lijf maar is toch een leuk begin van je zondag. Zeker als je weet dat het een keer een dag niet regent in de Lage Landen vandaag. In het noorden een enkel buitje maar verder worden we gespaard. Morgenmiddag is de regen terug en daar zitten we dan mee tot vrijdagochtend met misschien donderdag overdag even een pauze. Vanaf volgende week zaterdag hebben we vermoedelijk een hele week rustig herfstweer. Komende woensdag gaat het stevig sneeuwen in de Alpen. Overdag en dus zien we het vallen. Vandaag dus het voorproefje. Hierboven Engelberg.

maennlichen2009

En Männlichen in de Jungfrau Region.

ischgl2009

Ischgl in groenwit!

alptrida2009

En over de berg in Samnaun hetzelfde plaatje.

stelviolive2009\

En het Stilfserjoch (Stelviopas) bij Livigno. Hoogte? 2757m. Toch 10cm gevallen.

sneeuwwoensdag

Woensdsag is het een full hit! ’s Ochtends zullen we al plaatjes uit de Franse Alpen hebben met sneeuw boven 2200m en dan vooral de twee noordelijke departementen van Savoie Mont Blanc. In de loop van de dat schuift dat dan langs de hoofdkam. De laagste sneeuwgrens verwacht ik in de Oostenrijkse stuwzones. Denk aan 1500m. ’s Avonds laat dumpt het dan door in Kärnten. Regionaal zal er 20cm vallen. Lokaal vast wel ergens ook 35cm. Nice!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

27 reacties

Gesloten voor reacties.