Kans op flinke dump vrijdag

Klik voor grotere kaart

De Colorline Fantasy is superdeluxe maar de internetverbinding is beperkt. Daarom kan ik alleen in de gauwigheid een weerbericht posten. Maar het nieuws mag er ook wel zijn. Er kan na het koufrontje komende donderdag ineens zo maar nog een dump de Alpen bereiken. Zie de kaart hierboven. Het is de GFS06u dus gooi maar in de reacties wat  de GFS12u zo meteen doet. Gisteren leek na het koufrontje de luchtdruk meteen weer op te lopen. Hoe anders is dat nu. Wel geeft het Oostenrijkse weerbericht voor zaterdag weer zon, wat we ook in de kaarten herkennen met een zogenoemd Zwischenhoch.

En dan zondag weer sneeuw. En in de nacht op maandag weer zo’n “donderdagsituatie” met veel neerslag bij een oplopende sneeuwgrens, die achteraf wel eens helemaal niet zo oplopend kan blijken te zijn. Kortom: er is absoluut potentie voor een herhaling van zetten, zij het dat er nog flink geduimd moet worden. Met een beetje pech wordt het na het weekeinde toch weer te zacht.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

20 reacties

Gesloten voor reacties.