Kans op flinke dump vrijdag

Klik voor grotere kaart

De Colorline Fantasy is superdeluxe maar de internetverbinding is beperkt. Daarom kan ik alleen in de gauwigheid een weerbericht posten. Maar het nieuws mag er ook wel zijn. Er kan na het koufrontje komende donderdag ineens zo maar nog een dump de Alpen bereiken. Zie de kaart hierboven. Het is de GFS06u dus gooi maar in de reacties wat  de GFS12u zo meteen doet. Gisteren leek na het koufrontje de luchtdruk meteen weer op te lopen. Hoe anders is dat nu. Wel geeft het Oostenrijkse weerbericht voor zaterdag weer zon, wat we ook in de kaarten herkennen met een zogenoemd Zwischenhoch.

En dan zondag weer sneeuw. En in de nacht op maandag weer zo’n “donderdagsituatie” met veel neerslag bij een oplopende sneeuwgrens, die achteraf wel eens helemaal niet zo oplopend kan blijken te zijn. Kortom: er is absoluut potentie voor een herhaling van zetten, zij het dat er nog flink geduimd moet worden. Met een beetje pech wordt het na het weekeinde toch weer te zacht.

Categorieën: Dumps

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

20 reacties

Gesloten voor reacties.