Tja, soms zit je net op de goede plek. De sneeuw in Zell am See en Saalbach was gisterochtend nog bijzonder goed met strak blauw weer, zodat de laatste dag nog volop is genoten. En nu … valt er op het Kitzsteinhorn nog even een meter sneeuw in een paar dagen.

De webcam van de Rudolfshütte even verderop toont een complete white-out. En het sneeuwt pas een uur heftig op dat moment. Wat er nog bij komt?

Nu ja…. zeg het maar. Ik ga dus even enorm mijn best doen om komende zaterdag niet in een lawine te belanden. Ik stuur wel wat foto’s of een video met de Insta360. Kijken we nog even de hele Alpen rond….

OMG. Echt een gigantische dump. En dus al boven 1000m wit. Best normaal hoor voor medio april. Maar toch …

Ondertussen zien we overal een bijzonder einde van de winter. Vooral Amerika is echt bijzonder met talloze sneeuw- en kouderecords. Volg dat dagelijks op electroverse.info (extensie gewijzigd wegens censuur). Kazachstan en Rusland zijn de warme jongetjes van de klas.

Ondertussen toont ook de wereldwijde sneeuwmassa een zijdelingse trend. Na een record eind maart gingen we terug naar de normaal…. om nu dan zijwaarts weer extremer positief te komen dan 1 standaarddeviatie. Spannend hoe het verder gaat. En leuk dat we nog even kunnen spelen op het Kitzsteinhorn. Ook voor de meivakantie veelbelovend natuurlijk.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.