De opening is voor het prachtige Chatel wat er nog diep winters uit ziet ondanks al enkele dagen volle zon! Eigenlijk wil ik door het zo vaak zien van deze webcam het dorpje graag eens bezoeken. Avoriaz half maart, wat denken we daarvan? Artus weet er vast wat over! Blijf trouwens nog even online want je kan zo om 21.00 inschakelen voor Hajo z’n live weerbericht op Facebook! Bereid alvast wat pittige vragen voor voor m 😉

En de volgende zonnige plaat komt uit het Kleinwalsertal. Die +8 denken we even weg. Hier in Hopfgarten werd het in het dorp slechts +4 terwijl ik zonder jas nog steeds zat weg te koken op het terras.

Op de Aletsch doet zo’n weekje zon in februari natuurlijk helemaal niks. Ook de sneeuwval is van ondergeschikt belang in vergelijk met de warmte van de zomer. Voor de gletsjers zou ik wel eens een koude zomer willen zien. Niet zoals afgelopen jaar. Ik klop het niet af want een warme zomer vind ik natuurlijk ook helemaal niet erg!

Onder het toeziend oog van de Zugspitze ontstaat boven de Eibsee een nevelmeertje terwijl het helemaal dicht gevroren is. Wordt wel weer een fris nachtje.

Vroeg iemand het zich nog af waar het hoog precies ligt? Mooie structuren te zien op het radarbeeld van Wetteronline. Morgen copy paste.

In de reacties van vandaag ging het al rond; het UKMO doet het een stuk beter dan het GFS. Die Amerikanen zijn weer goed warm. Ja nu weten we het wel, we willen koudere kaarten zien.

Sharing is caring toch? Gun ons ook iets van die nieuwe koude uitbraak bij jullie!

Oke onze vraag wordt gehoord, misschien wel door m’n benadering van sharing is caring in het engels. Is dat het, hebben ze onze gebeden gewoon niet verstaan? Maar nu wordt het pas in de diepe meteofictie geregeld met een dikke noordwester, dubbeldumpje!

Een dikke uitbijter en eigenlijk is ook de rest van het ensemble op die termijn ongeveer net zo betrouwbaar als je hema-fietsslot in Amsterdam. Leuk om te zien is de toegenomen onzekerheid rond de 20e, wat meer lijntjes kiezen in dit ensemble voor Innsbruck voor kou!

Na de goede reacties in het ochtendbericht en voor de komende live uitzending van Hajo (21.00 Facebook) rest mij alleen nog een voorzetje van de EC kaarten. Nu binnen tot 192 uur vooruit en is veeeel kouder dan het GFS! Sjonge de modellen blijven maar schommelen, het gaat nog serieus spannend worden. Een middenweg qua temperatuur lijkt niet voor de hand te liggen omdat de grens tussen echt koud en echt warm vrij scherp is. Neem iedere run daarom mee in de reacties! Trouwens, sowieso credits, punten en lof voor jullie, de reacties zijn al heel het seizoen top! We zijn actief, goede weertechnische bijdragen, mooie foto’s, altijd live en iedereen gunt elkaar. Ik had me geen betere community kunnen wensen, keep up the good work!


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

32 reacties

Gesloten voor reacties.