Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Beleef een sportieve zomervakantie in het prachtige Montafon.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Zit straks de 2e krokusweek toch in de kou?

check ook eens

32 Reacties

 1. Rimke schreef:

  Top! Ik leg me ook makkelijk neer bij ochtendskiën en daarna mijn stapelboeken overigens. Go with the flow, geleerd door Hajo!
  Leuk stukje weer.

 2. Richard schreef:

  Word voor de 2 krokusweek toch wel spannend.

 3. Qlubtempo Raoul schreef:

  Uiterst onzeker nog wat de tweede krokusweek gaat worden, er zal vast nog wal wat weg te scheppen zijn als ik aan kom…

 4. Richard schreef:

  Vorig jaar met -20 op de piste gestaan en de sneeuw op de piste was top maar op het terras was het echt afzien met de kids. Zelfs mij bierglas bevroor. Dus nu geen huilende kids en smorgens een topafdaling en smiddags genieten op het terras

 5. nils schreef:

  nogmaals! Laat aub maar komen die kou en sneeuw halverwege die week als wij in La Chapelle bij Chatel zitten! Eigenlijk in de 8 keer die we daar geweest zijn in de krokusvakantie hebben we iedere keer sneeuwval gehad.
  Avoriaz half maart kan Jorne maar het is echt niet zo hoog als les 3 v of tignes enz. Is het relatief koel dan kan het In de pds nog geweldig zijn dan.

 6. Artus Missorten schreef:

  Avoriaz half maar ? Het is erop of eronder. Het kan -10°C zijn, maar evenzeer +10°C. Niettegestaande het feit dat het skigebied maar tegen eind april sluit. Maar ik hoop en denk dat we na deze zachte maand februari, eerder een koele en sneeuwrijke maand maart zullen hebben. Ik hoop er alleszins op, want ik ben er begin maart tijdens de Belgische krokusvakantie. Maar ik ben uiteraard geen Piet Paulusma.

  We shall see ! En hopelijk gunt Canada ons ook wat koude waar het niet meer zo lang koud en sneeuwrijk is geweest is sinds decennia.

  https://dailyhive.com/calgary/calgary-cold-snap-weather-records-february-2019

 7. Martijn sonnenberg schreef:

  doe mij de EC variatie maar. -2 overdag is toch fijner skien dan +8

 8. Hans schreef:

  Oeiiiiiiiiiiii….. EC moyenne (gemiddelde) gaat mee met GFS…………

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550174073.png[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550174119.png[/img]

 9. Mark (Breda) schreef:

  Live uitzending net gemist.
  Helaas.
  Nog ergens een sprankje hoop op iets frissere temperaturen in de LL? Die kl#tewarmte mag van mij ergens in mei wel weer komen. Nu opzouten.

 10. Hajo schreef:

  De uitzending van 21.00 was een flop. technische storing van A1. Om 22.30 was dat voorbij. Daarom heb ik het nog even getest met een extra late uitzending … alles was prima.

 11. Hans schreef:

  Gfs model raakt “verhit”. Ik kijk maar niet verder…… truste

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Dé straalstroom laat voor de komende 360 uur nu ook niet veel goeds zien. Een gigablokkade boven Europa waar je pas aan het eind van de animatie weer een beetje hoop mag krijgen op een doorbraak (met dan wellicht uitlopers van lagedruk over onze streken met wellicht wat neerslag en koelere lucht)..
   Gelukkig zijn ook die straalstroomvoorspellingen niet altijd juist dus blijf ik hopen op een verandering in de loop van de 2e vakantieweek..

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Ps.. overigens skuit voorstaande niet uit dat er vanuit het oosten koelere lucht over de Alpen uitstroomt… de ligging en manier van opbouw van de hogedruk boven onze streken blijft dus belangrijk. Liever geen langgerekt hogedrukgebied maar eentje met een kern ten (noord)westen van de alpen zodat de aanvoerrichting (noord)oost wordt..
    Voorlopig in ieder geval wel fantastisch zonnig weer… nu die temps nog weten te drukken de komende weken..

 12. Martijn sonnenberg schreef:

  modellenpraat vanochtend wordt steeds extremer: EC tegen de rest, met op +192 uur een verschil van -12 vs +8 voor de oostelijke alpen. Ben benieuwd waar dit heen gaat. Iets van een tussenweg (Dus temperaturen rond 0 op 1500 mtr) zou wat mij betreft ideaal zijn voor de komende 2e krokusweek, maar voorlopig is daar in ieder geval geen zicht op

 13. Hans schreef:

  EC wil na het weekend NIETS meer weten van warmte en komt eind volgende week met een ScandiHoog. Eerst KOUD in de Alpen daarna weer minder koud op 240h want dan laat Hoog zich weer zakken

 14. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1550216452.jpeg[/img]
  Eigenlijk zou de zomertijd al moeten beginnen! Liften gaan pas nu om 9 uur draaien, en om 8 uur stond de zon al te schijnen. Vannacht nog net min 1 en nu al 26 graden op het balkon. Windstil.Wat een feest!

 15. Martijn sonnenberg schreef:

  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/8027/ECM1-216_lzj7.GIF[/IMG]

  vs

  [IMG]http://images.meteociel.fr/im/7334/gfs-0-192_wbi4.png[/IMG]

  geef mij de bovenste maar.

  Ensemble EC is wel voor iets boven gemiddelde tussenweg en volgens mij best prima, maar ik denk dat er geen tussen optie is (de kou komt, of de warmte komt)

  http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?ech=240&mode=0&map=0&type=1&archive=0

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.