Hierboven zie je dat er in Zinal al gisteren is getraind door wedstrijdskiërs. Dat is in andere jaren ook nog wel eens in oktober voor de World Cup van Sölden mogelijk geweest. 2013-2014 is geen extreem vroeg seizoen geworden. Maar wel netjes op tijd. Zinal telt al een maand af (zie hierrr) en qua sneeuw is men er dik klaar voor. Binnen het grote gebied van onze skipartner Montafon is de Silvretta Montafon de eerste. Best bijzonder want het is nog een volle week eerder dan Val Thorens. Weet jij nog skigebieden die komend weekeinde al openen?

saisonstart2013

Hier het plaatje waarmee Silvretta Montafon haar ruim 40.000 Facebook likes opzweept. Vanuit Schruns kun je vanaf zaterdag met de Zamang Bahn en de Seebliga Bahn naar 2000m om daar je eerste bochtjes van het seizoen te draaien. Een dagpas kost tot 20 december maar 20 euro. De seizoenpas voor het hele Montafon kun je nog voor 410 euro scoren en kijk ook eens naar de Montafon Plus pas. Dat is een hele slimme seizoenkaart die ook toegang biedt tot de gletsjer van Sölden. Bekijk de aantrekkelijke prijzen. Montafon ligt op maar 700km van Maastricht en dus moeten zuiderlingen serieus overwegen zo’n seizoenpas te nemen en anders kun je ook op Friedrichshafen vliegen.  

httpv://www.youtube.com/watch?v=jqgkn5BfFDI

Het Val d’Anniviers heeft weer een lekke filmpje gemaakt rondom de vroegboekkorting van de seizoenpas. Lachen toch. Maar komend weekeinde ski je voor een habbekrats op 5 km piste en 4 skiliften. Dagpas? CHF 30.-. Het Restaurant de Sorebois / Buvette de la Marmotte is al open.

En nu de prangende vraag aan jullie: welke skigebieden ken jij die al openen?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.