Hierboven zie je dat er in Zinal al gisteren is getraind door wedstrijdskiërs. Dat is in andere jaren ook nog wel eens in oktober voor de World Cup van Sölden mogelijk geweest. 2013-2014 is geen extreem vroeg seizoen geworden. Maar wel netjes op tijd. Zinal telt al een maand af (zie hierrr) en qua sneeuw is men er dik klaar voor. Binnen het grote gebied van onze skipartner Montafon is de Silvretta Montafon de eerste. Best bijzonder want het is nog een volle week eerder dan Val Thorens. Weet jij nog skigebieden die komend weekeinde al openen?

saisonstart2013

Hier het plaatje waarmee Silvretta Montafon haar ruim 40.000 Facebook likes opzweept. Vanuit Schruns kun je vanaf zaterdag met de Zamang Bahn en de Seebliga Bahn naar 2000m om daar je eerste bochtjes van het seizoen te draaien. Een dagpas kost tot 20 december maar 20 euro. De seizoenpas voor het hele Montafon kun je nog voor 410 euro scoren en kijk ook eens naar de Montafon Plus pas. Dat is een hele slimme seizoenkaart die ook toegang biedt tot de gletsjer van Sölden. Bekijk de aantrekkelijke prijzen. Montafon ligt op maar 700km van Maastricht en dus moeten zuiderlingen serieus overwegen zo’n seizoenpas te nemen en anders kun je ook op Friedrichshafen vliegen.  

httpv://www.youtube.com/watch?v=jqgkn5BfFDI

Het Val d’Anniviers heeft weer een lekke filmpje gemaakt rondom de vroegboekkorting van de seizoenpas. Lachen toch. Maar komend weekeinde ski je voor een habbekrats op 5 km piste en 4 skiliften. Dagpas? CHF 30.-. Het Restaurant de Sorebois / Buvette de la Marmotte is al open.

En nu de prangende vraag aan jullie: welke skigebieden ken jij die al openen?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.