Beter laat dan nooit meld ik dat in het Val d’Anniviers ofwel Sierre-Anniviers het hoogst gelegen skigebied van het dorp Zinal (1670-2896m) afgelopen maandag al geopend is voor skitrainingen. Met dank aan Martin Hannart van de VVV hier een schitterende fotoserie van die eerste dag. Hierboven de mooiste en hieronder een niet minder fraaie diashow. 

Nog leuker is dat Zinal op 17 november de eerste liften voor het publiek al opent. Dat ze dat nu al kunnen aankondigen komt zeker ook door de mogelijkheid om tot dan ’s nachts kunstsneeuw bij te spuiten. Maar tijdens de afgelopen sneeuwval hoorde Zinal inderdaad ook steeds bij de winnaars. 

Er gaan twee stoeltjesliften en een sleeplift rondom het middenstation Sorebois open. 700m verval. 5km piste. Schitterend skigebied en ook nog eens verbonden met buurdorp Grimentz. Enne o ja, ik ben erg trots te kunnen melden dat Sierre-Anniviers ook partner is geworden op deze website!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.