Beter laat dan nooit meld ik dat in het Val d’Anniviers ofwel Sierre-Anniviers het hoogst gelegen skigebied van het dorp Zinal (1670-2896m) afgelopen maandag al geopend is voor skitrainingen. Met dank aan Martin Hannart van de VVV hier een schitterende fotoserie van die eerste dag. Hierboven de mooiste en hieronder een niet minder fraaie diashow. 

Nog leuker is dat Zinal op 17 november de eerste liften voor het publiek al opent. Dat ze dat nu al kunnen aankondigen komt zeker ook door de mogelijkheid om tot dan ’s nachts kunstsneeuw bij te spuiten. Maar tijdens de afgelopen sneeuwval hoorde Zinal inderdaad ook steeds bij de winnaars. 

Er gaan twee stoeltjesliften en een sleeplift rondom het middenstation Sorebois open. 700m verval. 5km piste. Schitterend skigebied en ook nog eens verbonden met buurdorp Grimentz. Enne o ja, ik ben erg trots te kunnen melden dat Sierre-Anniviers ook partner is geworden op deze website!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.