funty-gouda

 

Kids hadden in Gouda net zo veel plezier met FUNty als normaal in de Zillertal Arena . De gele olifant had bedacht dat het leuk was om er in Nederland bij te zijn op het grootste kinderfeest. Want zeg nu zelf: wintersport is ook het grootste kinderfeest. Voor je kinderen, in je herinnering hoe je het zelf vond als kind en ook als volwassene als je je op dde piste ook weer een beetje kind waant.

Hier het moment dat Sinterklaas FUNty spot en ook even groet. Hoe leuk!

Hier een compilatie van hoe leuk het was afgelopen zaterdag. De negatieve gebeurtenissen laten we maar even voor wat het is. In de krant las ik al een commentaar van iemand die vond dat we dan maar in plaats van Sinterklaas in de Kerstman moesten gaan geloven en net als de rest van de wereld pakjesavond op 24 december moesten doen. Dat zal toch wel niet? Het zal zijn beloop hebben… maar als je nu weer ziet hoe er gereageerd wordt op een stel Surinaamse profvoetballers dan hebben de “gekwetste medeburgers” toch wel een punt dat kleur gewoon erg gevoelig ligt. Voor FUNty maakte het allemaal niet uit. Een en al feest!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.